Столичната община обновява с европейски средства 3 столични училища– 28

...
Столичната община обновява с европейски средства 3 столични училища– 28
Коментари Харесай

Обновяват с европари 3 столични училища

Столичната община обновява с европейски средства 3 столични училища– 28 СУ „ Алеко Константинов “ в регион „ Красна поляна “, 48 ОУ „ Йосиф Ковачев “ в регион „ Сердика “ и 1 СУ „ Пенчо Славейков “ в регион „ Оборище “.

По време на строителните действия в трите учебни заведения ще бъдат внедрени ограничения за енергийна успеваемост и ще бъде построена налична среда. Проектите включват ремонт на инсталациите и на покрива и слагане на нови мълниезащитни съоръжения, както и облагородяване на дворовете на учебните заведения. Като част от цялата рационализация на образователната база се планува и монтаж на ново съоръжение и обзавеждане за трите учебни заведения.

Предлагат се пари за "умни " класни стаи в бюджета на Хасково

Столичната община кандидатства за европейско финансиране по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014- 2020 г с план „ Изграждане, главен ремонт/ реорганизация на 3 учебни заведения на територията на Столична община “. Общата стойност на плановото предложение е 7 448 842 лев с Данък добавена стойност като безвъзмездната финансова помощ е 6 505 969 лв., а личният принос за реализация на плановете е 942 873 лв..

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР