Столичната община не предвижда увеличение на такса "смет" през 2020

...
Столичната община не предвижда увеличение на такса "смет" през 2020
Коментари Харесай

Няма да вдигат такса смет през 2020 г. в София

Столичната община не планува нарастване на такса "смет " през 2020 година, заяви през днешния ден на конференция зам.-кметът по екология Йоана Христова, която показа план-сметката за почистването на града за следващата година.

В бюджета за поддръжката на чистотата в града за 2020 година са планувани 217 166 644 лева, което е с 5,4 % повече от средствата за тази година. 67 млн. лева са планувани за събирането на битовите боклуци на територията на Столичната община, заяви Христова.

Предлага се увеличение на таксата "смет " в община Хасково с 0,5 промила

С 1 млн. лева повече са планували за събирането на едрогабаритни боклуци от семействата. 85,2 млн. лева са планувани за поддържане на чистотата на териториите за публично прилагане, което е с 8 % повече от размера, очакван за 2019 година, уточни зам.-кметът и добави, че Столичната община залага на по-високо качество на услугата и по-голям интензитет на поддръжката.

Чрез автоцистерни с маркуч е планувано да бъдат измити улици и булеварди с повърхност от 76 653 дка. Става въпрос за улиците, по които се движи всеобщия градски превоз, публично значими улици, както и вътрешнокварталните улици, разясни Христова. Тя заяви, че посредством автоцистерна с дюзи /машинно миене/ с кратност 24 пъти годишно ще бъдат измити всички улици, което значи още 290 хиляди дка. Увеличаваме общо машинното миене на улиците с 83 %, уточни зам-кметът. В допълнение е планувано нарастване със 7 % в машинното метене на улиците.

По думите на Христова през 2020 година общината много по-интензивно ще "влезе " в кварталите. Увеличават се средствата за поддръжката на междублоковите пространства общината с 200 хиляди лева и по този начин общата сума за поддръжка става 8,2 млн. лева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР