Столичната община не е мястото, в което някой трябва да

...
Столичната община не е мястото, в което някой трябва да
Коментари Харесай

Проф. Вили Лилков: Столичната община не е мястото, в което някой трябва да експериментира

" Столичната община не е мястото, в което някой би трябвало да опитва и да ревизира своите познания ", заяви проф. Вили Лилков в " Денят стартира " по Българска национална телевизия. Той ще се кандидатира за кмет на София.

" Признавам си, че допреди 10 дни нямах желание да се кандидатирам и проектите ми за лятото бяха напълно други. Много по спокойни и свободни, само че след оповестяването на кандидатурата на ПП-ДБ възмущението на десните сини гласоподаватели, към които и аз числя се беше толкоз огромно и натиска върху мен, в положителния смисъл, че се почувствах длъжен да се явя като опция ", сподели проф. Лилков.

Проф. Вили Лилков одобри да бъде кандидат-кмет на София, откакто политици и интелектуалци започнаха подписка за издигане на кандидатурата му.

" И освен поради това. Заради това, че в общината би трябвало да влязат способени хора. Хора с опит. Столичната община не е мястото, в което някой би трябвало да опитва и да ревизира своите познания и благоприятни условия. Тя е нещо доста по друго от бизнеса, от политиката в Народното събрание, от празноговоренето. Столичната община е един механизъм, който би трябвало да е доста добре прочут би трябвало да се знаят системите на града и решенията ", добави Лилков.

" За проблемите на София би трябвало да се приказва професионално, а освен за ширината на фугите и разместените плочки. Кметът на София би трябвало да я вкара в 21 век, по тази причина се явявам ".

На въпрос дали по време на акцията ще се приказва за решения или за родови връзки, Вили Лилков съобщи, че не желае да се стига до " улавяне за реверите ".

" Аз като политик чувам това, което приказват хората и съм задължен да застана пред тях. Слабостта на Васил Терзиев е, че не е умел, не познава града. Едно е ръководството на огромен бизнес, друго е на дребна компания, трето и четвърто - на Столична община ", счита той.

Вили Лилков разяснява, че в случай че стане кмет, ще би трябвало да се среща постоянно с финансовия министър. По думите му, с цел да се решат огромните градоустройствени въпроси в столицата, би трябвало да се отчуждят към 80 000 парцела.

" Потенциалите на София на север би трябвало да се развият и натискът на строителството да отпадне от южната част. Ще попитам Асен Василев - ще даде ли на София пари, с цел да се довърши околовръстният път? Ще даде ли Асен Василев пари, с цел да се направи пробивът на бул. Христо Ботев, с цел да се свържат северната и южната част на столицата? "

София има потребност и от към 35-40 хиляди обществени жилища, само че не може да реши този въпрос без помощта на страната, която от своя страна не води никаква жилищна политика, уточни още кандидат-кметът.

" В Столична община години напред се залагат и се осъществят планове, които са единствено в хоризонта на ръководство. В София има доста неща, които могат да бъдат регистрирани, само че Столична община би трябвало да залага планове, които от през днешния ден ще се осъществят след 5, 10, 15 години ".

Вили Лилков чака поддръжка от гласоподавателите на Съюз на демократичните сили и ДСБ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР