Столичната община и ОП Екоравновесие“ започват кампания, насочена към ползите

...
Столичната община и ОП Екоравновесие“ започват кампания, насочена към ползите
Коментари Харесай

Започва безплатна кастрация на домашни кучета в Нови Искър

Столичната община и Оперативна програма „ Екоравновесие “ стартират акция, ориентирана към изгодите от кастрацията на домашни кучета. Началото на акцията е през днешния ден, 10 юли, в гр. Нови Искър, кв. „ Курило “, ул. “Търговска ” 1 от 17.00 ч. Кампанията цели запознаване с изгодите от кастрация на домашните кучета, както и информиране на притежателите за нуждата да записват и заявяват своя домакински любим.

В рамките на месец и половина притежателите на домашни кучета, живеещи в регион Нови Искър, ще могат да се възползват от безвъзмездна кастрация, обезпаразитяване и регистрация на кучето си. Всеки, който има куче, ще има опция да се осведоми къде може да заведе своя домакински любим и да получи просветителни материали, обясняващи изгодата от кастрацията.

Представители на Столична община, Екоравновесие и районната администрация ще бъдат разполагаем за въпроси. Инициативата ще се организира до края на годината и в регионите „ Кремиковци “ и „ Слатина “. Информационната акция е част от ограниченията, заложени в Плана за деяние към Програмата на Столична община, в осъществяване на Националната стратегия за преодоляване популацията на безстопанствените кучета на територията на България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР