Столичната община и Европейската инвестиционна банка подписаха договор за заем

...
Столичната община и Европейската инвестиционна банка подписаха договор за заем
Коментари Харесай

10 пъти повече тротоари ремонтира Столична община със заем от ЕИБ

Столичната община и Европейската капиталова банка подписаха контракт за заем на стойност 50 млн. евро. Финансирането е предопределено за осъществяване на многогодишната капиталова стратегия на София за градоустройствени планове, в това число и за създаване и рехабилитация на общински пътища, трамвайни линии, тротоари, велосипедни и пешеходни алеи, както и за друга градска инфраструктура в обсега на настоящия План за устойчива градска подвижност на българската столица.

Заемът ще разреши на Столичната община да усили каузи на плановете за градско развиване в кварталите, ориентирани към пешеходната инфраструктура и постигането на екологични цели.

Кметът на София Йорданка Фандъкова изясни, че е основана специфична стратегия за създаване и реновиране на тротоарни настилки, с която се цели обновяването на тротоари във всички квартали на София. С тези вложения ще се усилят повече от 10 пъти ремонта на тротоарите в града. Насърчаването на пешеходното придвижване е значимо и за възстановяване качеството на въздуха, акцентира Фандъкова.
 Фандъкова възнамерява стремително да строи и ремонтира тротоари в София
Фандъкова възнамерява стремително да строи и ремонтира тротоари в София

Ще бъдат актуализирани над 690 000 кв. м. тротоари

Вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка Лиляна Павлова добави, че банката е дълготраен сътрудник на Столична община и финансира вложения в предпочитана обществена инфраструктура. Банката подкрепя планове като метрото, рехабилитацията на пътната мрежа, обновяването на автопарка на градския превоз, съоръжения за интегрирано отнасяне на боклуци, обществена инфраструктура и други В качеството ни на климатична банка на Европейски Съюз постоянно сме засвидетелствали поддръжка с ясна визия за екологично и стабилно бъдеще, за което всички мечтаем, безапелационен бе Павлова.

До сегашния миг от 1992 година до момента Европейска инвестиционна банка е подкрепила стопанската система на страната с близо 5.7 милиарда евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР