Столичната община и дружеството Софийска вода се споразумяха за задължителни

...
Столичната община и дружеството Софийска вода се споразумяха за задължителни
Коментари Харесай

Задължителни инвестиции за 365 млн. лв. на ВиК-мрежата в София до края на 2025

Столичната община и сдружението " Софийска вода " се споразумяха за наложителни вложения за най-малко 365 млн. лева до края на концесионния интервал. Председателят на столичния общински съвет Елен Герджиков изясни, че предоговарянето на контракта от 2000 година се постанова, с цел да се защитят ползите на жителите. Фирмата се задължава, преди приключването на концесията, да изплати и заемите си, които са в размер на 100 милиона лв., както и да даде всички бази данни с които разполага. Освен в посока намаляването на загуби на вода компанията ще обърне внимание и на кварталите без канализация.

София

Минимална инвестиция от 200 милиона лв. до 2021 година и още най-малко 165 милиона лв. до края на концесията за питейната вода през 2025 година- това планува спомагателното съглашение сред общината и " Софийска вода ".
Елен Герджиков, ръководител на Столичния общински съвет: Никой вложител не е изключително въодушевен в последната година,две от своя контракт да влага в бъдещето на една система, която може би няма да я ръководи той.
Досега заплахата заемите на сдружението да останат обвързване на общината беше изцяло действителна. Споразумението, което би трябвало да бъде признато на съвещанието на СОС на 25 януари обаче, ще подсигурява, че до 2021-ва година дългът от 100 милиона лв. ще бъде изплатен. " Софийска вода " се е съгласила и да влага всяка година и по милион и половина за планове посочени от общината.

Ваня Чилова, ръководител на непрекъснатата комисия по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне: Това върху което мисим сега е те да са за канализация и не могат да прилагане за друго, с изключение на за ВиК мрежа.
В момента в квартал Горубляне пред довеждане докрай са два огромни плана на обща стойност близо 3 милиона лв., оповестяват от " Софийска вода ". За хората, които към този момент имат канализация, проблемите към този момент са предишното.
- Потъвахме във вода, не можеше нищо да се насади.

- Имахме шахта, която в месеца по два пъти я чистим, доста мръсно , мирише, в този момент няма проблем.

В Симеоново към момента има вътрешноквартални улици без канализация. Обещанието е до края на годината това да се промени.
- На неистини към този момент не се надявам, то бива неистини. Аз пребивавам на ул. " Шумака ", по времето на Тодор Живков направиха една краткотрайна канализация.
Временна, само че Румен Радушев я употребява и до през днешния ден, а когато се задръсти сами си заплащат за отпушването ѝ. В кв. „ Бенковски “ работата по създаване на канализация би трябвало да стартира при започване на месец март, а за кв. „ Модерно предградие “, към момента няма разрешителното за градеж, поради закъснение при отчуждаването на парцели в трасетата на каналите, това оповестиха за Българска национална телевизия 2 от " Софийска вода ". Панчарево, Кокаляне и Княжево също чакат скоро да се сбогуват със септичните ями.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР