Столичната община е окончателно осъдена да плати рекордно обезщетение от

...
Столичната община е окончателно осъдена да плати рекордно обезщетение от
Коментари Харесай

София е осъдена да плати рекордно обезщетение от 180 000 лв.

Столичната община е дефинитивно наказана да заплати рекордно обезщетение от 180 000 лева на юноша, който пострада тежко и трайно, откакто преди 7 години падна в триметров трап в региона на НДК. Върховният касационен съд не позволи разглеждане на проблема и по този начин влиза в действие решението на апелативните съдии. С него пък беше доказан актът на първата инстанция - арбитър Мариана Христова от Софийския градския съд, споделя. Общината е наказана поради бездействието си да поддържа общинските площи и да обезпечи безвредно прекосяване и при поправки.

Инцидентът е от пролетта на 2015 година, когато младежът е бил единствено на 17 години. Тогава течеше огромен ремонт на НДК и към 21,30 ч. момчето се прибирало с другар. Вървели по пътека за пешеходци в тревата, утъпкана и обособена от сложени заграждения поради ремонтите, като се разминавали и с други пешеходци. Разделили се за малко със спътника си, като се разбрали да се чакат на осветения бул.. Преди да стигне обаче момчето паднало в триметровия трап и изгубило схващане.

След като се свестил, ученикът схванал, че е в подземния паркинг, обадил се на родителите си, тъй като не можел да стане и изпитвал мощни болки в левия гален. При рухването лявото му стъпало е поело цялата тежест, което е довело до изкълчване, строшаване и разкъсвания. Родителите го откарали в болница, където след незабавната интервенция последвали още две, само че и до през днешния ден младежът не може изцяло да се възвърне.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР