Столичната лекарска колегия (СЛК) на Българския лекарски съюз настоява за

...
Столичната лекарска колегия (СЛК) на Българския лекарски съюз настоява за
Коментари Харесай

Столичните лекари поискаха оставката на управителя на НЗОК

Столичната лекарска гилдия (СЛК) на Българския лекарски съюз упорства за оставката на шефа на НЗОК проф. Петко Салчев . Това е посочено в позиция на Управителния съвет, изпратена до медиите.

Повод за желаната оставка е " изявление за електронна медия, в което, съгласно СЛК, проф.Салчев е направил надменно изявление ". Не се показва нито коя е медията, нито изказането му.
 Проф. Петко Салчев: Финансовото положение на НЗОК е устойчиво Проф. Петко Салчев: Финансовото положение на НЗОК е устойчиво
" Финансовото положение на НЗОК е устойчиво ". Това регистрира пред БНР шефът на Касата проф. Петко Салчев. От началото на годината до...

С настъпването на епидемията лечебните заведения получаваха най-малко 85 на 100 от бюджетите си, без значение от броя на лекуваните пациенти. " Многократно бяхме уверявани, че финансирането на системата е обезпечено и можем да работим умерено. А в този момент, Вие твърдите, че 11 229 200 лева са получени от " Пирогов " без сътрудниците там да са работили.

Цинично е да заявявате, че сътрудниците от най-голямата незабавна болница у нас са стояли със скръстени ръце и са чакали подаяния, на фона на над 6000 приети в болница с COVID-19 пациенти, за които те са полагали грижи ", се показва още в позицията на СЛК, която беше публично подкрепена и от Българския лекарски съюз (БЛС).

" Съсловната организация стои зад ползите на българските лекари и ще отстоява техните права! Няма да се съгласим финансирането на лечебните заведения да бъде спряно, няма да се съгласим да бъдат връщани средства, дадени за оцеляването им! Подобно отношение към лечебните заведения може да докара до всеобщи митинги на медици в цялата страна ", написаха от БЛС в писмо до медиите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР