Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/ предупреждава гражданите за нов

...
Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/ предупреждава гражданите за нов
Коментари Харесай

СДВР предупреждават за нов вид измама, с която точат банкови сметки

Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/ предизвестява жителите за нов тип машинация. В известие, оповестено на формалния профил на дирекцията във Facebook, от Столична дирекция на вътрешните работи изясняват, че причинителите се обаждали по телефона на жители и се представяли за чиновници на разнообразни търговски банки.

„ Столична дирекция на вътрешните работи моли: Бъдете изключително бдителни и деликатни при приемане на телефонно позвъняване, в което ви се показват за банков чиновник.

В последните месеци са регистрирани голям брой сигнали от жители за измами и опити за лъжливи схеми на територията, обслужвана от Столична дирекция на вътрешните работи. Извършителите на сходен жанр закононарушение се обаждат по телефона на жители и се показват за чиновници на разнообразни търговски банки. Под разнообразни предлози се пробват да получат информация за издадените на тяхно име банкови карти, потребителски имена и пароли за електронно банкиране. В следствие осъществят заплащания без знанието и единодушието на титулярите.

В тази връзка от Столична дирекция на вътрешните работи припомнят: Банковите институции нямат процедура да изискват посредством телефонно позвъняване или имейл преписка даването на персонални данни от свои клиенти.

За да бъде ефикасна предварителната защита против сходен жанр закононарушения, при приемане на сходно позвъняване, апелирам сигнализирайте органите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР