Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е против от 23-тия

...
Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е против от 23-тия
Коментари Харесай

МВР е против мачът "ЦСКА 1948" - ЦСКА да се играе в Бистрица

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е срещу от 23-тия кръг в Първа лига да се играе на стадиона в Бистрица. Това оповестиха от полицията в публична позиция.

Двубоят, който е в неделя от 16.45 ч., провокира доста мнения поради връзките сред двата клуба, само че въпреки всичко Българският футболен съюз (БФС) взе решение той да не се мести на стадион " Васил Левски ".

" След подробен разбор на факторите - потенциал на селището, на спортното оборудване, предстоящо всеобщо посещаване от фенове, от Министерство на вътрешните работи е преценено, че мероприятието носи висока степен на риск от нарушение на публичния ред и сигурността на жителите ", пишат от Министерство на вътрешните работи.

" Това мнение е било показано на съвещание на междуведомствената експертна работна група, включваща представители на ГДНП и БФС за установяване на степента на риск на срещите от футболните шампионати и шампионатите в България, извършена на 6 март ".

От полицията прецизират, че са декларирали позиция пред БФС този мач да се играе на стадион, който дава отговор на изискванията за рискови срещи.

" И в двете писма изрично се декларира позицията сходни футболни дуели да се организират на уреди, отговарящи на регламента за рискови срещи, което би разрешило гарантиране на сигурността на жителите и публичния ред ".

Протоколът от среща на 9 март пък е подписан с изключително мнение.

От Министерство на вътрешните работи ще охраняват дуела сред двата тима в неделя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР