Столичната дирекция на вътрешните работи не споделя позицията на кмета

...
Столичната дирекция на вътрешните работи не споделя позицията на кмета
Коментари Харесай

СДВР: Не сме съгласни с Терзиев относно протеста срещу БФС

Столичната дирекция на вътрешните работи не споделя позицията на кмета на Столична община господин Васил Терзиев, изразена по време на чуването му през днешния ден във краткотрайната парламентарна комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани с митинга против БФС от 16.11.2023 година, оповестяват от Министерство на вътрешните работи

Изказаното мнение от господин Терзиев за липса на връзка сред Столична дирекция на вътрешните работи и Столична община не дава отговор на истината.

Отбелязваме, че при организацията на защитата на всеобщи митинги и мероприятия съществува построено многогодишно положително взаимоотношение сред специалистите на разнообразни управнически равнища сред двете институции, в това число и Столична община. Затова индивидът, който е следвало да уведоми кмета на Столична община за ескалиране на напрежението и директно да го поучава, е представителя на общината във въпросния Щаб, допълват от полицията.

Г-н Любомир Николов е началник на Столичната дирекция на вътрешните работи към Министерство на вътрешните работи и като подобен не е в зависимост на столичния кмет. При пораждане на нарушавания на публичния ред, следва представителя на общината да уведоми кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура, който не е нужно да чака писмо от Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да предприеме дейности по подготвеност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР