Столична община въвежда нови правила за движение на електрическите тротинетки.

...
Столична община въвежда нови правила за движение на електрическите тротинетки.
Коментари Харесай

София въвежда нови правила за движение с тротинетки

Столична община вкарва нови правила за придвижване на електрическите тротинетки. Това разгласи на конференция ръководителят на Столичен общински съвет (СОС) Георги Георгиев, съобщи Българска телеграфна агенция. По думите му задачата е да се обезпечи безвредна градска среда. Георгиев се надявал разпоредбите да бъдат гласувани от общинските съветници в средата на юли.

Предложените ограничения са в три съществени посоки.

Първото е обвързвано със възбрана за придвижване на тротинетките на територията на паркове, пешеходни зони и тротоари. Ще бъде разрешено само при прекосяване през парк или някоя от неразрешените за каране зони, двуколесното транспортно средство да се бута с ограничаване до 5 км/ч. Ние задължаваме доставчиците да лимитират тези зони за тротинетките чартърен, изясни Георгиев.

Втората група ограничения е обвързвана със забрани за паркиране в паркове, градини, пешеходни пространства и зелени площи, входове на метростанции, спирки на градския превоз, входове на здания, както и на рампи за хора с увреждания.  Изключение ще бъдат места, избрани от Столична община, в границите на паркове, градини и пешеходни пространства. Ако оставите тротинетката на място, което не може да се паркира, ще продължи таксуването ви, изясни ръководителят на СОС. И добави, че все още в Следствен отдел към окръжна прокуратура има 200 избрани места за паркиране.

Третата група оферти е обвързвана с плануваните наказания. За всяко нарушаване на възбрана физическите лица ще бъдат санкционирани с 50 лв.. Имуществена глоба за компании също ще има, тя ще бъде от 500 до 1000 лв.. Предвидени са санкции за неограничаване на скоростта на тротинетките. Глоба от 300 лв. ще бъде налагана, в случай че не бъде отстранена погрешно паркираната тротинетка, а при наново нарушаване глобата ще бъде в размер от 500 лв.. 

Георгиев уточни, че публична статистика няма, само че след диалози с трите оператора на пазара е открито, че броят на тротинетките чартърен, които се намират на територията на Следствен отдел към окръжна прокуратура, е 2000.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР