Столична община трябва ясно да докаже, че парите за транспорт,

...
Столична община трябва ясно да докаже, че парите за транспорт,
Коментари Харесай

Паргов: Недостигът в транспорта на София е около 170 млн. лв.

Столична община би трябвало ясно да потвърди, че парите за превоз, които желае да ѝ бъдат отпуснати от страната, ще се изразходват според правилата, които са залегнали при образуването на националния бюджет за 2022 година А точно пари против промени и висока успеваемост в разноските. Нещо, което Следствен отдел към окръжна прокуратура досега не е направила и което хвърля подозрения върху обективността на дефицита на средства в областта на столичния градски превоз. Това сподели ръководителят на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ Калоян Паргов, който е и зам.-председател на Комисията по превоз и пътна сигурност в СОС.

По думите му дефицитът в превоза е към 170 млн. лева Той е обвързван с покриване на разноските вследствие на увеличените цени на енергоносителите, които са основни за градския превоз.

„ Дружествата ще бъдат затруднени, в случай че не бъдат отпуснати тези средства. Това ще наложи метаморфоза на превоза “, смята Паргов.

Той изясни, че Българска социалистическа партия има друга идея от тази на ГЕРБ, която е с разходна ориентираност и даде образец с метода на увеличение на цените на транспортните документи.

„ Съдът взе поради нашите причини, тъй като градският превоз има обществена функционалност “, напомни социалистът и добави, че ръководещите Столична община, посредством всевъзможни правни форми, ще се опитат да не спазят предписанието на съда, като одобряват нова тарифна политика.

Калоян Паргов уточни, че водещият принцип за Българска социалистическа партия е „ Пътникът преди всичко “ – от какво имат потребност жителите, които употребяват публичния превоз, дали е бързо, комфортно и прелестно пътуването и на каква цена е.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

„ Предвид досегашния метод на ГЕРБ, няма да се учудя, в случай че новата тарифна политика, която се разисква и се готви, е напълно разходоориентирана, с оглед покриване на загубите “, изясни ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС.

„ Тикет системата в скоро време би трябвало да стартира да генерира голям размер от информация. На базата на разбора ѝ ще стане ясно какви са желанията на пасажерите и да се отговори на техните упования. Да се резервира удобството и свързаността, само че да се реализира и успеваемост – нещо, което не виждам като предпочитание в ръководещите “, съобщи Паргов.

Според него концепцията за разреждане на градския превоз по никакъв начин не е добра.

“Най-лесно е да се разреди превозът и по този начин да се усложни живота на хората. По-трудно, само че и по-справедливо е да се направи по този начин, че пасажерите оптимално да не усетят рецесията. И това е ролята и на страната, и на общината – да носят отговорност и тя да бъде с мисъл за хората “, безапелационен е Калоян Паргов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР