Столична община трябва да бъде най-добрият работодател в София и

...
Столична община трябва да бъде най-добрият работодател в София и
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Столична община трябва да бъде най-добрият работодател в София

Столична община би трябвало да бъде най-хубавият шеф в София и пример за останалите. Това съобщи претендентът на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " за кмет на София Ваня Григорова по време на обхода в регион " Възраждане " в Световния ден за заслужен труд.

В обиколката и срещите с жителите се включиха ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков, който е претендент за общински консултант, претендентът за кмет на регион " Възраждане " арх. Венцислав Йочколовски, както и други претенденти за общински съветници и членове на локалната организация на Българска социалистическа партия. Обходът стартира от Женския пазар и приключи в парк " Възраждане " - място, за чието битие като открита зелена повърхност, вместо следващото застроено с жилищни здания леке, се пребориха точно общинските съветници от Българска социалистическа партия.

" На мястото на настоящия хубав парк " Възраждане " щеше да има здания, сподели Иван Таков. - Благодарение на районната организация на Българска социалистическа партия във " Възраждане " и на нашите общински съветници в СОС успяхме да запазим тази повърхност и да се преборим тя да не бъде застроена. Намеренията на ръководещите бяха теренът да бъде продаден, по-късно трябваше постройката на съда да бъде преместена там. Но ние не допуснахме това да се случи. А арх. Йочколовски беше извънредно зает в целия този развой. Той е чудесно осведомен и е работил по проблемите в региона. Затова е най-подходящият избор за кмет на " Възраждане ".

Иван Таков напомни също, че с помощта на групата на Българска социалистическа партия в СОС басейнът на 30-то учебно заведение на територията на региона беше ремонтиран и след 30 години отвори порти, с цел да може учениците да разполагат с прелестно съвременно оборудване, на което да спортуват.

" Когато имаме задоволително съветници в СОС, ще продължим да съживяваме и такива действия, които са отречени като общински и са предадени напълно в частни ръце ”, сподели Ваня Григорова. – „ Включително ще си върнем някои действия, които все още единствено се водят, че се извършват от Столична община, само че в действителност се преотдават на частни компании ".

Вяна Григорова разяснява и тематиката за дебатите сред претендентите за кметове на София и отговори на въпроса на жители по кое време ще дискутира бъдещето на столицата с главните си съперници.

" В събота станахме очевидци на съвещания сред представителите на сглобката, а не на действителни диспути сред политически съперници ", сподели тя и за следващ път съобщи своята подготвеност за конфликт на хрумвания сред нея и двамата й съперници - представителите на ръководещата коалиция. " Готова съм за диспути когато и да е ", акцентира Ваня Григорова и даде дума като кмет да се погрижи за нерешените в последните 18 години систематични проблеми.

По време на срещите на Женския пазар работещите и живеещите наоколо се оплакаха и от прагматични проблеми като чистотата и неналичието на публични тоалетни на това емблематично за столицата ни място.

В рамките на обиколката претендентите на локалната коалиция бяха посрещнати на спонтанна среща от жители в ж. к. " Зона Б19 " по остаряла българска традиция със признака на българското гостолюбие - баницата и с пожеланието за триумф, с вярата да заживеем в още по-красив град.

След това Ваня Григорова и останалите претенденти посетиха недостроена постройка, долепена на сантиметри до съществуващия 21-етажен блок в " Зона Б19 ". Жителите на квартала се оплакаха, че градежът е трансфорат в социална тоалетна и котило на наркомани и бездомни хора, които живеят в открития градеж и палят огньове. Те споделиха, че живеят в неустановеност и боязън и нееднократно разпален огън в постройката е ставал причина за пожари. Жителите на квартала се оплакаха, че обстановката е висяща повече от десетилетие и все още се водят безкрайни правосъдни каузи, до момента в който постройката години наред засенчва приземните етажи на блока. Следващата спирка на претендентите беше площадка на противозаконен градеж, краткотрайно спрян поради многочислени, фрапантни по думите на пострадалите жители, нарушавания. Мястото е ситуирано наоколо до жилищна постройка и върху улица, с което се отрязва достъпът за коли за спешна помощ и пожарни. Според жителите, обектът е извънредно рисков и заплашва съществуващия блок, защото е позволено строителство върху свлачищна земя.

" Геоложки отчет отпреди месец потвърждава, че изпод е единствено кал, защото това е дъно на тресавище и най-ниската точка на Баталова воденица ", изясни инж. Веселин Стойчев. Жителите от пострадалия блок описаха, че улицата е била продадена от общината и приканиха за следствие на проблема.

" Това е типично корупционно дружество, разяснява арх. Йочколовски. - За мен софиянци са два типа – хора, които са потърпевши от градоустройствената политика през последните 30 години и хора, които са се облагодетелствали от тази стихийна урбанизация на нашия град. Тя докара до това, че в доста от централните региони на София се сътвориха избрани систематични проблеми, които са свързани с хигиената, превоза, инфраструктурата, обслужването, положението на зелените площи, паркирането и така нататък "

Арх. Йочколовски съобщи желание да бъде изработен сериозен обзор на положението на градоустройствената конструкция в Столична община. " Тези системи обслужват районната инфраструктура. Направим ли това, ще изпълним поврат, ще можем да подходим по нов метод към стопанисването на общинската територия. " Възраждане " е най-централният от централните софийски региони. На това място си дават среща както историята от остаряла София, по този начин и културните обичаи на няколко етноса. През тях можем да прочетем историята на нашия град от Освобождението до през днешния ден. За страдание, до този миг не виждаме властта да се е отнесла съществено към запазването на тези значими исторически монументи, които точно жалонират историята на нашия град. Това ще променим. Ще запазим това историческо и скъпо архитектурно завещание, което се намира на територията на регион " Възраждане ", с цел да бъде експонирано и да съставлява горделивост освен за жителите на региона, а за цяла София ".

В диалозите с претендентите за кметове и общински съветници жителите споделиха отчаяние от десетките изсечени  дървета, от запустелите неугледни междублокови пространства, от разкопаните площадки. Беше разисквана и опцията за строителство на нова детска градина на мястото на терен на " Топлофикация " в съседство с парк " Възраждане ".

А на въпрос към Ваня Григорова по какъв начин счита да накара хората да гласоподават, тя отговори: " Ето по този начин - като не спирам да се срещам с жителите на София лице в лице и да разясняваме съществуващите проблеми, с цел да дадем работещите решения. Апатията и разочарованието може да бъдат преборени с дейности и действителна опция на сглобката ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР