Столична община стартира кампания за намаляване на хранителните отпадъци, която

...
Столична община стартира кампания за намаляване на хранителните отпадъци, която
Коментари Харесай

Морковът Мори ще учи децата да не хвърлят храна

Столична община започва акция за понижаване на питателните боклуци, която ще се реализира пилотно в 30 общински детски градини. 

Стартът на акцията е от 11.00 часа в ДГ 26, зад блок 40 в жк. „ Младост 1 “. Участие в събитието ще вземе зам.-кметът Йоана Христова. За оптималната досегаемост на посланията до децата, лице на акцията е супергероят – морковът Мори, който персонално ще се срещне и поговори с тях.

В рамките на самодейността за 4 месеца – от февруари до май месец 2019 година, суперморковът Мори ще посети 30 столични общински детски градини и ще се срещне с над 1000 деца.

През лятото на 2018 година Столична община организира онлайн конкурс за детска рисунка и тогава точно концепцията за моркова-супергерой беше определена за победител. В следствие рисунката на 10-годишния Алекс Нейчев беше анимирана и превърната в лице на акцията.

Инициативата за понижаване на питателните боклуци е част от уговорките на Столична община в международния план TRIFOCAL, чийто патрон е лондонския кмет Садик Хан. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР