Столична община сключи договори за четири проекта с Министерството на

...
Столична община сключи договори за четири проекта с Министерството на
Коментари Харесай

Облагородяват София с четири проекта за над 170 млн. лева

Столична община подписа контракти за четири плана с Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) за облагородяване на София, които са на обща стойност 173,5 млн. лв..

Проектите се финансират по Оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020 година Безвъзмездното финансиране е в размер на 151 млн. лева, а Столична община съфинансира от общинския бюджет 23 млн. лв..

"Проектите са четири - два от тях са огромните планове за градската среда и за столичния градски превоз ", посочи Йорданка Фандъкова.

По думите й ще се извърши цялостна реорганизация и благоустройство на близо 200 декара територия в централната градска част на София. Това включва цялостна реорганизация на улица "Граф Игнатиев ", площад "Славейков " и прилежащи улици, както и градинката на църквата "Св. Седмочисленици ".

Предвижда се и цялостна реорганизация на зоната към Храм-паметника "Св. Александър Невски ", частта пред постройката на Народното събрание. "Това е най-представителната част на нашия град, която с помощта на тези средства в идващите две години би трябвало трябва да бъде изцяло актуализирана ", добави Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР