Столична община ще премахне временната арка пред храма Св. Александър

...
Столична община ще премахне временната арка пред храма Св. Александър
Коментари Харесай

Столична община премахва арката пред Св. Александър Невски

Столична община ще отстрани краткотрайната арка пред храма " Св. Александър Невски ", оповестиха от пресцентъра на Следствен отдел към окръжна прокуратура по отношение на въпроси от медии.

Защо и по кое време това ще се случи от пресцентъра показаха за News.bg, че нямат такава информация. Макар и става известно, арката да е част от коледната декорация в София, а задачата й да радва столичани, доста от тях показаха недоволството си в обществените мрежи. След дни на отрицателни реакции от жители, Столична община разгласи, че ще отстрани арката.

И припомниха - арката бе част от събитието на 1 декември, когато бяха на площада. Тя е и част от цялостна идея за обживяване и преобразяване на площада пред храма " Св. Александър Невски " в пешеходен и от коледно-новогодишната акция с мото " Светлината в нас ". Тя включва цялото празнично осветление на площада, както и серия от събития и концерти. През декември на площада ще бъдат проведени коледни събития, базар и други празнични действия, осведомят от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Дизайнът на златната арка е дело на екип от градски актьори, оповестени във фейсбук събитието за старт на акцията. Целта на арката е била тя да притегли внимание и по живописен метод да подчертае новостта - пешеходната зона и осветения храм.
 Пространството към храм-паметник
Пространството към храм-паметник " Св.Ал. Невски " става пешеходна зона

Премахва се паркирането към храма, както и паркоместата по западната дъга на площада

За слагането й са взети нужните разрешителни и съгласувателни процедури , които контролират активността на общината все още, акцентират от Столична община.

През януари ще бъде проведена и отворена експертна полемика, в която да се проучва опита и противоположната връзка и да се основат правила за дълготрайното прилагане и развиване на площада от жители и туристи. Тогава ще има време да се обсъдят и вземат поради най-хубавите практики, а Следствен отдел към окръжна прокуратура ще предложи промени в реда по организирането на събития, с цел да може София и нейните начинания да дават отговор на най-високите стандарти.

Одобрението на плана е обещано от дирекция " Култура " на Столичната община. Стойността на цялостната организация по старт на коледната акция е 50 000 лева и включва осъществяване на концерт, сцена, осветяване, украса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР