Столична община се готви да изтегли заем от 100 млн.

...
Столична община се готви да изтегли заем от 100 млн.
Коментари Харесай

София смята да тегли заем от 100 млн. лева от ЕИБ

Столична община се готви да изтегли заем от 100 млн. лева от Европейската капиталова банка (ЕИБ) за основни инфраструктурни прави. Това стана ясно в четвъртък от изявление на столичния кмет Йорданка Фандъкова пред вестник “24 часа”.

“Завършването на вътрешните кръгове на София и връзките с околовръстния път са основна задача, която съм си сложила. За да продължи осъществяването ѝ с бързи темпове, е належащо да желаяме капиталов заем. В противоположен случай тези обекти би трябвало да се случат доста постепенно или да се прекратят останалите строителни и ремонтни действия в града... Затова работим с Европейска инвестиционна банка по отпущането на капиталов заем за към 100 млн. лева, с който да приключим започнатите обекти и да стартираме нови”, споделя Фандъкова.

Сред плановете са цялостно довеждане докрай на бул. “Т. Каблешков” и бул. “Филип Кутев” за облекчение на трафика в южната част на града. И още бул. “Копенхаген” в “Младост”, Източната дъга, булевардите “Рожен” и “Ломско шосе”. “Включили сме трамвайната линия по бул. “Стамболийски”, реконструкцията на бул. “Скобелев”, тунела и релсовия път по бул. “Царица Йоана” - с тях ще подобрим трамвайния превоз, който е най-екологичният наземен транспорт”, прецизира още Фандъкова.

Включен бил и планът, който би трябвало да е с повърхност към 60 дка и да свързва част от столичните квартали с огромните паркове. Първият стадий от построяването му би трябвало да е велоалея от кв. " Слатина " до гара Пионер, която е част от Борисовата градина.
Детски градини в дворовете на съществуващите

Броени дни откакто Фандъкова се зарече до 3 години да обезпечи детски градини и ясли за всички деца над 3 годишна възраст, тя афишира, че нови заведения могат да се строят в огромните дворове на към този момент съществуващите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР