Столична община пуска калкулатор за цените на 99 услуги, предлагани

...
Столична община пуска калкулатор за цените на 99 услуги, предлагани
Коментари Харесай

Столична община пуска калкулатор на цени за 99 услуги с такси

Столична община пуска калкулатор за цените на 99 услуги, предлагани от Направление " Архитектура и градоустройство ". 

Всеки жител или компания към този момент ще може да пресметне какъв брой тъкмо ще му костват услугите на НАГ, за които няма закрепена цена, а такси, зависещи от голям брой фактори. Сред тях са период за осъществяване и местонахождение, прецизират от геоинформационна компания Мапекс, сътрудник на Следствен отдел към окръжна прокуратура по плана.   

„ Възможността да планува ясно разноските по всеки план е от изключителна важност за всеки жител или компания и с новата ни софтуерна система ние ще позволим на всички жители и вложители да изчислят своите разноски и правилно възнамеряват своите планове “, разяснява основният проектант на София Здравко Здравков.

Голяма част от предлаганите от НАГ услуги имат присъщи параметри, които дефинират таксата за тяхното даване. Когато консуматор на уеб страницата на НАГ избере съответна услуга, до нея има бутон „ Детайли “, където се намират всички данни към услугата: име, период, правно съображение, цена, освобождение от такси, обяснения, подписва се от, нужни документи, пример на заявление. Когато потребителят избере „ Цена “, той отива до калкулатора за конкретната услуга. 

Параметрите за генериране на цената на услугата са няколко типа: първо параметри като РЗП, линейни метри, брой парцели и брой точки, само че и описи с предефинирани стойности като да вземем за пример постройка, ограда по член 48, алинея 9 от Закон за устройство на територията,
ограда по член 147, алинея 1, т. 7 от Закон за устройство на територията и така нататък След като вкара параметрите за имота, системата пресмята таксата за съответния консуматор, според от избраните и въведени от него стойности.

Таксата на характерни услуги зависи и от зоната на строителни граници на Столична Община. Като част от плана е основана карта с геореферирани зони на строителни граници, настоящи Общ устройствен план, Подробен устройствен план и регулация, кадастрален проект и административна карта. През интерактивната карта могат да бъдат изпълнени търсения по разнообразни параметри като адрес, данни по регулация, данни по кадастрален проект, административни актове и по този метод всеки може да ревизира в коя зона се намира парцелът, обект на търсената услуга. 

Видео демонстрации и напътствие за прилагане на калкулатора на Направление Архитектура и градоустройство, жителите може да открият  https://www.sofia-agk.com/Pages/Render/950 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР