Столична община премахна новите пейки на централната ул. Шишман, след

...
Столична община премахна новите пейки на централната ул. Шишман, след
Коментари Харесай

След подигравките! Столична община махна и новите пейки на “Шишман” - оказаха се основни греди

Столична община отстрани новите пейки на централната ул. " Шишман ", откакто се сблъска със сериозен отпор и нова вълна насмешки след златните арки в обществените мрежи.

В петък поради пороя от насмешки Столична община отстрани трите златни арки пред храма " Св. Александър Невски ", които служеха като част от коледната декорация.

Не минаха и 2 дни и пред 133 приблизително учебно заведение " А.С. Пушкин " на разклона на ул. " Шишман " и ул. " Аксаков " се появиха странни огромни дървени греди, които провокираха нова вълна на неодобрение в обществените мрежи.

В опит да не се спънат и пребият в слънчевия неделен ден, на хората им се постановяваше да заобикалят или напряко да отидат на отсрещния тротоар.

Стана ясно, че дървените греди са част от структури за пейките, които ще бъдат ситуирани по ул. " Шишман " по план " Изграждане, възобновяване и обновява на обществени пространства от централна градска част - Зона 2 ", посочи Българска национална телевизия.

Изпълнителят на Зона 2 е „ Парсек груп “. Компанията е разположила на мястото на ул. “Шишман “, на което би трябвало да бъдат пейките, дървените детайли за техния монтаж.

По плана се планува слагане на градско обзавеждане (пейки) покрай двете учебни заведения – 133. СУ „ Ал. Пушкин “ и 7. СУ „ Св. Седмочисленици “.

Столичната община изиска от строителя да реалокира детайлите от пешеходното пространство.

Дирекция “Контрол на публичното строителство ” е почнала инспекция и при определяне на нарушавания в организацията на работа на изпълнителя ще бъде наложена санкция.

Цялостното осъществяване на плана има забележителна веселба на строителните действия по отношение на периодите по контракт. Максималната санкция за веселба е 30% от контракта, или към 1.6 млн. лева

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР