Столична община предлага нови 450 места за прием в 18

...
Столична община предлага нови 450 места за прием в 18
Коментари Харесай

Нови 450 места за прием в две детски градини в София


Столична община предлага нови 450 места за банкет в 18 групи в две детски градини, които са въвели в употреба през декември - 131. ДГ в „ Триадица “ и 122. ДГ в „ Люлин “.

Детска градина №131 в „ Манастирски ливади-изток “ е първата в квартала и ще одобри деца в 8 групи – две яслени и 6 култивиран, а тази в „ Люлин “ – в 10 групи.

Родителите ще могат да създадат кандидатури на децата си от 3 януари 2023 година до 13 януари 2023 година Този ден ще се извърши и класирането. След това срокът за записване ще бъде две седмици.

В 131-ва детска градина в „ Манастирски ливади-изток “ са построени обособени музикален и физкултурен салон, басейн и детски площадки в необятен двор. В момента шефът на детското заведение набира личен състав.

Тази година общо 11 нови здания на детски градини и разширения са въведени в употреба, показват от Столична община. Очаква се още 4 новопостроени здания да бъдат въведени в употреба. Те са в регионите „ Красно село “, „ Триадица “, „ Панчарево “ и „ Витоша “.

В момента продължава строителството на 19 здания на детски градини в разнообразни региони като „ Студентски “, „ Надежда “, „ Връбница “, „ Красна поляна “, „ Оборище “, „ Люлин “, „ Лозенец “, „ Овча купел “.

" Програмата за строителство на детски градини визира децата сред 3 и 6 години. Целта е да се обезпечат места за деца в предучилищна възраст. Вече в 15 региона на столицата това е реализирано ", разяснява кметът Йорданка Фандъкова.

" Районните кметове работят, някъде има закъснение, задачата е обща и се надяваме другата година да бъдат приключени започнатите обекти ", уточни още тя.

За други 14 детски градини се приготвят планове.

С покачването на цените на строителните материали са почнали претенции от строителните компании за индексация на цените, което докара до закъснение на осъществяването в някои региони.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР