Столична община получи “зелена светлина” за теглене на заем от

...
Столична община получи “зелена светлина” за теглене на заем от
Коментари Харесай

София получи зелена светлина да изтегли заем от над 380 млн. лв. за софийското метро

Столична община получи “зелена светлина” за изтегляне на заем от над 380 млн. лева за по-дългия сектор от разширението на третата линия на метрото. Кредитът ще е от Европейската капиталова банка (ЕИБ) и бе одобрен от Столичния общински съвет в четвъртък.

Разширението на третия лъч на софийското метро ще се прави на два стадия. Първият е за 3 километра с 3 станции от кв. “Хаджи Димитър” до кв. “Васил Левскси”. Изграждането му започва тази седмица и следва да се финансира от Плана за възобновяване и резистентност с 217.5 млн. лева

Вторият по-дълъг сектор от разширението - 6 километра от ул. “Шипка” до Цариградско шосе изненадващо преди месец бе изваден за финансиране от Плана за възобновяване и резистентност. Сега за него се чака българският бюджет в границите на 4 години да отпуска по 40 млн. лева на година или общо 160 млн. лева Останалата част от средствата ще със заема.

Общата стойност за създаване на двата сектора от разширението на третата линия на метрото - от " Хаджи Димитър до " Левски " и надлежно от " Шипка " до Цариградско шосе е 769 млн. лева като Столична община ще обезпечи 409 млн. лева или 53% от нужните средства.

Строителството на 3-те километра от кв. " Хаджи Димитър " до " Левски " стартира тази седмица, като за задачата общината обезпечи 12.8 млн. лева за старта напълно от бюджета на общината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР