Столична община осигурява над 400 млн. лв. собствени средства за

...
Столична община осигурява над 400 млн. лв. собствени средства за
Коментари Харесай

Фандъкова: Общината осигурява над 400 млн. лв. собствени средства за разширението на метрото

Столична община обезпечава над 400 млн. лева лични средства за разширението на метрото към „ Слатина “ и „ Подуяне “. Заложените 360 млн. лева в Плана за възобновяване и резистентност са съфинансиране единствено на 47% от цената на двата сектора с обща дължина 9 км. Това се споделя в позиция на кмета на София Йорданка Фандъкова.

" Навсякъде в Европа столиците и огромните градове, които построяват метро, получават съфинансиране за него от националния бюджет или европейски стратегии. Метрополитените са национални стратегически обекти, които никой град, без значение от неговите финансови качества, не може да построява самичък. Виена, която беше давана за образец от господин Пеканов за това, че построява сама метро, го прави с 50% финансиране от националния бюджет и 50% от община Виена ", акцентира Фандъкова.

" 9 европейски страни са заложили финансиране за метрополитените си в техните Плановете си за възобновяване и резистентност. Сред тях са Франция, Белгия, Португалия, Италия, Испания – страни и респективно столици с доста по-големи финансови благоприятни условия от България и София се стремят да защитят европейски средства за уголемение на метромрежата си.

Желанието на господин Пеканов в началото да извади метрото на София от Плана за възобновяване, а след това да понижи средства за него и за София в българския проект катастрофира в образеца на останалите европейски страни, които не водят война със своите столици. "

Столична община ще изпрати възражения против изключването на 4 плана за създаване на канализация в дребни обитаеми места – Волуяк, Ботунец, Кремиковци-Сеславци и Панчарево-Кокаляне ", споделя още Фандъкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР