Столична община осигурява 24 служители, които да подпомогнат работата на

Столична община осигурява 24 служители, които да подпомогнат работата на ...

24 общински служители ще помагат в столичното РЗИ.

"Столична община осигурява 24 служители, които да подпомогнат работата на Столичната регионално-здравна инспекция, предложението на е на кмета". Това съобщиха от "Московска" 33, цитирани от БГНЕС.
Служителите ще работят в направленията - "Правен и административен контрол" и "Общинска администрация".

Проф. Балтов: Има хора, които ходят на работа, въпреки че са карантинирани Проф. Балтов: Има хора, които ходят на работа, въпреки че са карантинирани
"Карантинираните и контактните с болни от Covid-19 трябва да спрат да не спазват карантината. Знам за хора, които продължават да ходя...
През следващите няколко седмици те ще работят съвместно с екипите на здравната инспекция и ще изпълняват техни задачи, като анкетиране на карантинирани лица.
Вече трета седмица служители на Столичния инспекторат подпомагат работата на екипите на СРЗИ като въвеждат данни на контактни лица и разнасят с автомобил предписания до адреси на карантинирани лица.
Трима служители на инспектората въвеждат резултати от изследвания в „Пирогов“, за да облекчат работата на лекарите и медицинските специалисти.
Два екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ също подпомагат работата на СРЗИ от началото на пандемията като разнасят предписания на контактни лица и извършват дезинфекции на места, по искане на здравните власти.

Предложение: Заразените и карантинираните да се информират със SMS Предложение: Заразените и карантинираните да се информират със SMS
Столичната регионална здравна инспекция призна, че се задъхва и 16-те й екипа не успяват да обходят навреме хората, на които трябва да ...
Продължава работата и на единадесетте Ковид-кабинети в столичните ДКЦ-та. Само за вчерашния ден в тях са били прегледани 434 пациенти и са тествани 429. От разкриването на първите кабинети на 12 ноември до днес са прегледани общо 4350 човека.

Източник: actualno.com