Столична община обявява конкурс и набира партньори за учредяване на

...
Столична община обявява конкурс и набира партньори за учредяване на
Коментари Харесай

Столична община търси инвеститор за строеж на спортна сграда в Лозенец |

Столична община афишира конкурс и набира сътрудници за основаване на срочно и безплатно право на градеж върху общинска благосъстоятелност в квартал „ Лозенец “. 

Решението на СОС е от юли 2021 година, с него се дава единодушие посредством публично-частно партньорство да бъде построена спортна постройка върху обект, покрай 21 СУ „ Христо Ботев “. Строителството би трябвало да приключи до 2 години от сключването на контракта.

Инвеститорите би трябвало да бъдат спортни клубове, федерации и организации и ще бъдат оценени по следните аршин: свободно потребление на спортния обект от жителите, като оптимален брой точки получава участникът, който е предложил най-вече часове за потребление на спортния обект от възпитаници, учащи в учебните заведения на територията на региона и граждани; разгъната застроена повърхност, като оптималната оценка получава участникът, предложил най-голяма разгъната застроена площ; период за основаване на правото на градеж, като оптимален брой точки получава участникът, предложил най-кратък период на правото на градеж и оценка по механически индикатори, като оптимален брой точки получава участникът, предложил най-вече ограничения за гарантиране на качеството на осъществяване на строителните работи и ограничения, които касаят обществените и екологичните аспекти на строителството. 

Столична община получава безплатно построената постройка и подобренията, осъществени в парцела, след приключване на контракта.

Конкурсната документи ще бъде прегледана и утвърдена от Комисията по спорт към СОС и ще бъде оповестена на страницата на Столична община.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР