Столична община не е направила минимално усилие да направи пазарно

...
Столична община не е направила минимално усилие да направи пазарно
Коментари Харесай

Борис Бонев: Общината в София не е направила елементарно проучване на цените

Столична община не е направила минимално изпитание да направи пазарно изследване на цените и да види кое какъв брой коства. Това съобщи общинският консултант Борис Бонев във връзка със абсурда с осветлението на София. Неговата организация „ Спаси София “ е провела следствие на социална поръчка за уличното осветяване от Следствен отдел към окръжна прокуратура на стойност 73 милиона лв..

Бонев изнесе данни, съгласно които за една и съща лампа в столицата, общината е плащала фрапиращо разнообразни суми. " В едната част на София цената излиза към 5800 лв. за 1 брой лампа, а в южната част на София за същата лампа е платено 1587 лева ", изясни той.

По мотив изказванието на зам.кмета по транспорта  Кристиян Кръстев, че част от разликите сред цените на двете компании били понижени след извършена анексация по контракта, Бонев е пресметнал, че понижението е едвам 11%.

" Наистина откакто е подписан контракта, кметът по превоза е подписал 3 анекса за понижаване на цените, само че единствено за 16 от 190 позиции. С други думи, разликите още веднъж остават в пъти ", посочи общинският консултант.

Очаквайте още детайлности.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР