Столична община настоява за незабавни мерки за компенсация на Топлофикация

...
Столична община настоява за незабавни мерки за компенсация на Топлофикация
Коментари Харесай

Общинският съвет поиска компенсация за „Топлофикация София“ заради цената на газа

Столична община упорства за незабавни ограничения за отплата на „ Топлофикация София “ , поради невиждания растеж на цената на природния газ.

Общинското сдружението би трябвало да бъде обезщетено по същия метод и със същите средства, както всяка една частна компания. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев след срещата, проведена от президента Румен Радев и представители на служебното държавно управление, с присъединяване на държавните енергийни сдружения, КЕВР, работодателските организации, синдикатите и представители на общините.

„ Ние не желаеме особено отношение, привилегии или помощ, а обективна отплата за обществената функционалност на страната, която сега се поема напълно от „ Топлофикация София “. Към сегашния миг топлофикационното сдружение закупува природен газ от „ Булгаргаз “ ЕАД на цена от 94,54 лева./мВтч и в това време продава топлинна сила на жителите при одобрена от КЕВР цена на газа от 47,11 лева./мВтч . Тази разлика поражда голям недостиг, който ще пораства с обявените нови нараствания на цената на природния газ “.

По време на срещата служебния министър председател Стефан Янев пое ангажимент проблемите на софийската топлофикация да бъдат разисквани навреме.

„ Като ръководител на Столичния общински съвет упорствам разновидностите, които се разискват от държавното управление да бъдат показани пред работната група , която включва общински съветници от всички политически групи в София. Обсъдената от изпълнителния шеф на БЕХ Валентин Николов опция за прекачване на новите вземания на „ Булгаргаз “ към енергийния холдинг е недопустим за нас, тъй като това значи трупане на нов дълг за сметка на софиянци “, съобщи Георги Георгиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР