Столична община налага глоба от 100 000 лв. на фирмата

...
Столична община налага глоба от 100 000 лв. на фирмата
Коментари Харесай

100 000 лв. глоба за счупено жълто паве при ремонта в центъра на София

Столична община постанова санкция от 100 000 лева на компанията реализатор поради позволено увреждане на керамичните (жълти) павета при ремонта на Зона 4 от градския център. Това оповестиха от пресцентъра на общината.
Още по темата
Видео, оповестено през вчерашния ден във Facebook, свидетелства по какъв начин един от служащите троши паве с чук, с цел да го намести в пътната настилка. След подаден сигнал за умишлено увреждане е формиран констативен акт. Наказателното разпореждане ще бъде издадено по член 20 от Закона на устройство и застрояване на Столична община, защото той планува по-високи санкции за разваляне от Закона за културното завещание.

Жълтите павета са положени в центъра на София при започване на ХХ век. Те са оповестени за единична урбанистична и архитектурно-строителна културна полезност през 2016 година със заповед на министъра на културата по предложение на кмета на Столична община и решение на Столичния общински съвет. За позволеното съзнателно увреждане кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова изпраща сигнал и до Софийската градска прокуратура.

В края на юли стартира пренареждане на жълтите павета като част от ремонта на Зона 4 от центъра на София, който завърши в средата на септември. Малко по-късно обаче се появиха проблеми, в някои сектори паветата се разместиха.

Кметът на София Йорданка Фандъкова сподели през предходната седмица, че " в секторите, в които има разбърквания, ще се пренареждат паветата до тогава, до момента в който се наредят като хората - колкото пъти би трябвало, толкоз пъти ще ги пренареждат ".
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР