Столична община и Метрополитен ЕАД ще направят официална първа копка

...
Столична община и Метрополитен ЕАД ще направят официална първа копка
Коментари Харесай

Започва изграждането на нова станция на метрото в Обеля

Столична община и „ Метрополитен ” ЕАД ще създадат публична първа копка на новата станция метрото в Обеля утре. Церемонията ще се организира от 12 часа на площадката над пътния тунел на бул. „ Панчо Владигеров ”, западно от жп линията София-Волуяк, заяви Столична община. 

На събитието ще участват кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков, изпълнителният шеф на „ Метрополитен ” проф. Стоян Братоев и изпълнителният шеф на фирмата–изпълнител „ Геострой ” АД инж. Цветослав Петков.

Новата ще бъде част от интермодален транспортен хъб, включващ метро, ж.п превоз и автобусен превоз. 

Метростанцията ще има три изхода, като два от тях ще имат връзка с жп спирката и съответните перони. За достъп до тях и до южната страна на жк „ Модерно предградие ” ще има асансьори, ескалатори и стълбища. 

При реализацията на плана не се планува затварянето на бул. „ Панчо Владигеров ”, ул. „ Обелско шосе ” или вътрешнокварталните улици в жк „ Обеля -1 ”.

Това ще бъде реализирано посредством въвеждането на етапност при строителството и при краткотрайната организация на придвижване.

По време на построяването няма да се стопира и действието на Линия 1 и Линия 2 на метрото. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР