Столична община е първата в България, която проведе конкурс за

...
Столична община е първата в България, която проведе конкурс за
Коментари Харесай

20 електробуса ще се движат в София до края на годината

Столична община е първата в България, която организира конкурс за нови 20 електробуса. Те ще се включат в системата на столичния градски превоз по постоянни линии до края на годината.

Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила в границите на интернационален конгрес в столицата за развиването на електрическата подвижност, оповестиха от Столичната община.

Започнала е и процедура със "Столичния електротранспорт ", който приготвя закупуване на още 30 електробуса. Тази процедура ще бъде оповестена до два-три месеца.

"Едновременно с това имаме проекти за развиване на трамвайния и тролейбусния превоз. През пролетта стартира удължение на тролейбусна линия, която ще свърже кварталите "Младост " 1 и 2 ", сподели столичният кмет.

Приета е и скица за слагане на над 60 зарядни станции за електрически автомобили. Трябва да се приготви процедура за нейното осъществяване.

Чрез данъчни облекчения Столична община подтиква потреблението на електрически автомобили и хибриди, се отбелязва в известието. Електромобилите, които са към 150 в София имат и опция да паркират гратис в зоните за платено почасово паркиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР