Столична община е осъдена да заплати обезщетение в размер на

...
Столична община е осъдена да заплати обезщетение в размер на
Коментари Харесай

Столична община осъдена да заплати 23 200 лева заради липсваща плочка на тротоар

Столична община е наказана да заплати обезщетение в размер на 23 200 лв. заради изчезнала плочка на тротоар. Това оповестиха от адвокатско сдружение " Караколеви и сътрудници ", което предявило иск през 2022 година за възнаграждение на имуществени и неимуществени вреди.

Повод за него е случай с жена, която стъпва на грапавина на тротоара, която се образува от изчезнала плочка, изкривява крайници си в глезена, чупи го, губи равновесие и пада.

Пострадалата е претърпяла три интервенции на глезена и е била обездвижена за няколко месеца. Освен физически болки и премеждия, дамата е претърпява мощен прочувствен дискомфорт и стрес, като тези обстоятелства се поддържат от назначените в производството експертизи и свидетелски показания.

Инцидентът рефлектира отрицателно на живота на потърпевшата в няколко посоки: здравословно положение, психо-емоционален статус и финансово. Негативните последствия подлежат на обезщетяване от Столична община, като всички се вземат поради кумулативно.

От адвокатското сдружение акцентират, че има голям брой потърпевши лица, вследствие несъблюдение на задължението на общините да поддържат собствеността си. Казусът е годен за цялата страна и от сдружението приканват повече жители да пазят правата си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР