Столична община е осъдена 20 пъти само за година от

...
Столична община е осъдена 20 пъти само за година от
Коментари Харесай

София платила 100 000 лв. за година обезщетения на граждани, ухапани от кучета

Столична община е наказана 20 пъти единствено за година от жители, ухапани от кучета, на които са платени компенсации за близо 100 000 лв., демонстрират последните данни на общинската компания “Екоравновесие”. В същото време нови правила за осъществяване на национална стратегия за ограничение на бездомните четириноги влязоха в действие на 1 февруари тази година, сподели инспекция на Mediapool. Те плануват броене на бездомните кучета на всеки две години и опция прилежащи общини да построяват районни приюти, като са написани ясни тласъци по тази причина. Прелюбопитно е, че новите правила плануват районни приюти да се построяват след " оповестено блокиране на раждаемостта на територията на цялата страна ".

Как е в София?

За 2020 година “Екоравновесие” е изплатило компенсации на жители в размер на 91 469.38 лева по 20 досъдебни производства. Част от тези каузи са били заведени през разнообразни години. Обезщетенията се избрани от съда и са разнообразни за всеки обособен случай, посочи пред БГНЕС Веселин Асенов, шеф на столичното дружество.

Само преди дни за бездомно куче ухапа 12-годишно дете в учебен двор и стана мотив прокуратурата да се самосезира. в ж.к. Младост. Животното бе хванато и настанено в подслон.

Общината: Бездомните кучета понижиха с 67%
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР