Столична библиотека в партньорство със Зоологическа градина – София за

...
Столична библиотека в партньорство със Зоологическа градина – София за
Коментари Харесай

Библиотека в Зоопарка - второ издание, част от кампанията на Столична библиотека

Столична библиотека в партньорство със Зоологическа градина – София за втора поредна година кани всички фенове на книгата и животните на 21 август 2022 година от 10:00 ч. в Зоологическа градина София (до езерото), където е и първата Зообиблиотека. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Инициативата е и част от юбилейните празнувания на Столична библиотека, отдадени на 60 години от обособяването на Сектора за история на София.

В програмата са включени:

Изложба „ Поздрав от София”, акцента на която е върху исторически места от гр. София разказана през най-ранните илюстровани литографски картички на София, изпращани по света в последните години на 19 век, които са запечатали тогаващния образ на София.
Изложбата с издания от редките и скъпи сбирки на Столична библиотека с тематика зоология са показани първият определител на птиците в България от 1909 година на доктор Едвард Клей и учебници по зооология на български, съветски, и арабски език, като най-стария е от 1866 година

Най-малките и любознателни гости ще имат опцията да прегледат някои от първите издания за деца от български създатели. Едни от тях са на П. Р. Славейков " Дребнии стихотворения за децата и отделенията ", 1888 година, " Стихотворения за дребни деца " от Иван Вазов, 1891 година, първият български разказ за деца на Калина Малина " Златно сърце ", 1930 година и други

Забавно-образователната игра „ Литературен зоопъзел” ще включва от 7 до 10 животни от сбирката на зоопарка, които са на експозиция и в това време са и известни литературни герои.

С нас ще бъде и мобилната ни библиотека „ Библиобус”, от която всеки ще може да заеме книги. На всеки искащ Столична библиотека ще подари едногодишна читателска карта и книга по желание.

Зообиблиотеката ни ще бъде заредена с нови и забавни литературни издания.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР