Столична библиотека, сдружение Балканмедиа“ и списание 8“ представят премиерата на

...
Столична библиотека, сдружение Балканмедиа“ и списание 8“ представят премиерата на
Коментари Харесай

Културологът д-р Харалд Харман представя „Въведение в дунавската писменост“ в Столична библиотека

Столична библиотека, съдружие „ Балканмедиа “ и списание „ 8 “ показват премиерата на българското издание на книгата на видния немски културолог и лингвист доктор Харалд Харман „ Въведение в дунавската книжовност “. Представянето ще се състои на 23 ноември т.г. от 18 часа в Американския център на Столична библиотека и е проведено в границите на визитата на създателя в България.

 

Книгата е проучвателен труд за първата писмена система в света, зародила по днешните български земи преди 7 000 години. Д-р Харалд Харман ще взе участие в полемиката за книгата и творчеството му и ще раздава подписи на екземпляри от българското издание на „ Въведение в дунавската книжовност “.

 

Д-р Росен Милев, ръководител на съдружие „ Балканмедиа “ и създател на предговора към книгата, ще показа българското издание на „ Въведение в дунавската книжовност “. Модератор на полемиката ще бъде Светлана Лазарова. Присъстващите на премиерата ще могат да прегледат галерия от всички-те 87 книги на доктор Харалд Харман – истински и преводни издания. Екземпляри на 3-те предходни монографии на създателя, преведени на български, читателите могат да намерят и в Столична библиотека. 

 

На български език са преведени 4 негови книги: „ Загадката на Дунавската цивилизация. Откриването на най-старата високоразвита просвета в Европа “, „ Кой цивилизова античните гърци. Наследството на високоразвитата древно-европейска просвета “, „ По следите на индоевропейците. От номадските племена през неолита до античните високоразвити култури “ и новата - „ Въведение в дунавската книжовност “.

 

Харалд Харман е немски културолог и лингвист, живеещ и работещ във Финландия, академик с енциклопедически знания и интердисциплинарни писания. Той е преподавал и правил изследователска активност в разнообразни университети в Германия и Япония. От 2003 той е вицепрезидент на Института по археомитология, ситуиран в Калифорния и шеф на неговия европейски клон в Луумаки, Финландия. В над 50-годишната си многообразна изследователска кариера той създава толкоз разнообразни тематики като праисторическата Древна Европа, писмените системи на света, философията на Платон, културната символика на Бранденбургската врата в Берлин, развиването на антични езици и култури, само че и на актуалните балкански и европейски езици, демокрацията в Античността и в модерна Европа, култове и религии в миналото и в днешно време.

 

Д-р Харман е разгласил 87 авторски книги, съставител е на 24 научни сборника, в които е и създател на студии. Книгите му са преведени на 18 езика, популяризирани в огромен тираж из целия свят. Представените в тях научни тези и хипотези са реформаторски и провокативни и са поднесени в ослепителен и наличен жанр, понятен за необятната читателска публика. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР