Столичен полицай е бил ранен от свой колега със стоп

...
Коментари Харесай

Полицай е ранен от свой колега при акция срещу крадци |

Столичен служител на реда е бил ранен от собствен сътрудник със стоп патрон при акция по задържане на четирима мъже, уличени в осъществяване на взломна кражба. Инцидентът с простреляния чиновник на Столична дирекция на вътрешните работи е станал късно нощес в столичния квартал “Иван Вазов “. 

Служителите на полицията са преследвали тайфа, която се занимава с осъществяване на жилищни кражби. При опит за задържане на четиримата причинители, някои от тях са оказали опозиция. При преследването единият от служителите на реда е стрелял със стоп патрон, с цел да спре бягащ причинител, само че е улучил един от сътрудниците си, съобщава БНР.

Пострадалият служител на реда е закаран в болница “Пирогов “, където му е оказана първа помощ. Той към този момент е освободен за домашно лекуване.

Софийска районна прокуратура повдигна обвиняване на четиримата крадци за това, че на 22.11.2020 година, към 01,30 ч., в гр. София, ж.к. „ Иван Вазов “, в съучастничество с неустановено все още лице, посредством потребление на техническо средство са разрушили патрон на входна врата на жилище и са лишили непознати движими движимости – бижута и парична сума от 400 лв., благосъстоятелност на жена, която все още на осъществяване на закононарушението не се е намирала в жилището си. Сигнал до органите на реда са подали съседи на потърпевшата.

Предвид високата социална заплаха на действието и причинителите, те са арестувани за период до 72 часа. Предстои да бъде направено и импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на всеки от тях.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР