Столичани се събраха на протест пред Съдебната палата скандирайки с

...
Столичани се събраха на протест пред Съдебната палата скандирайки с
Коментари Харесай

Протест в подкрепа на кучето Мечо и срещу насилието над животни

Столичани се събраха на митинг пред Съдебната палата скандирайки с табели „ Стоп на терора против животните, стоп на насилието! “ в поддръжка на кучето Мечо и други животни станали жертва на принуждение.
 

„ Много претърпявам това, което стана с Мечо, желая оптималната присъда и това в никакъв случай да не се повтаря и да не се постанова да идваме повече тук “ . Това съобщи през сълзи Виргиния Христова. „ Аз също имам домакински любим и съм му избавила живота, тъй като беше в риск, не го оставих! Искаме непоколебим закон и спазването му от всички политици в страната “, акцентира още тя.
 
 митинг принуждение животни БГНЕС

„ Протестираме против насилието на животни под каквато и да е форма , без значение било то улични или домашни, и протестираме против бездействието на институциите, които явно не се интересуват нито от животните в България, нито от хората. Те разчитат единствено на група хора, протестирайки пред правосъдната палата, да покажат проблемите. Случаят с Мечо е единствено един от многото, ние желаеме заслужено наказване за насилниците- оптималната позволена от закона присъда “. Това съобщи и Андриана Нанова.

„ В момента протестираме освен против насилието върху Мечо, само че и върху доста различен животни. Това са хора, които не се управляват и са рискови за всички. Може би насилникът на Мечо още веднъж ще получи минимална присъда, както постоянно до в този момент, само че аз желая той да получи най-малко 5 години затвор “, разяснява Десислава Делчева , също част от протестиращите.

Софийският градски съд остави в ареста Захари Шулев, упрекнатият за малтретиране на кучето Мечо. По делото има данни, че това не и първият път, в който Шулев демонстрира особена свирепост към животни. Съдът одобри, че няма действителна заплаха да се укрие, само че може да извърши друго закононарушение. Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба или митинг.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР