Столичани пият най-качествената вода в България, като водата в София

...
Столичани пият най-качествената вода в България, като водата в София
Коментари Харесай

Питейната вода в столицата е сред най-качествените в Европа

Столичани пият най-качествената вода в България, като водата в София е на шесто място по качество в Европа, заяви през днешния ден Васил Тренев, изпълнителен шеф на „ Софийска вода ”.  От сдружението показаха пред медиите чиновниците си „ костенурки нинджа ”, които се грижат за поддръжката на канализационната мрежа. Оказва се, че проходимите отточни колектори подземен, в които могат да вървят хора, са с обща дължина от към 600 км.

След проливните дъждове канализационната мрежа в София се е държала повече от почтено, счита Станислав Станев, който управлява дирекция „ Експлоатация и поддръжка ” в сдружението. " Това дължи с изключение на на работата ни без отмора по време на дъждовете, главният принос е на превантивната работа. Ние работим в дни, когато е слънчево, почистваме, отстраняваме трудности в канализационната мрежа, тъй че по време на дъжд да няма проблеми ", сподели той.

По думите му всяка година се почистват към 10 на 100 от дължината на мрежата или към 1700 км. Уникалното в столицата и това, което е процедура единствено на още три места в Европа, е, че чиновници на сдружението отиват в проходимите колектори - огромни канали с обща дължина към 600 километра, в които хора могат да вървят и намират разнообразни трудности и да ги отстраняват.

От дружеството плануват за тази година вложения в границите на 50 млн. лева. 14 млн. от тях са за канализация. Приоритетните обекти ще са в кварталите ”Орландовци ” и „ Симеоново ”, както и в централната градска част.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР