Столичани да слязат от колите и да си купят още

...
Столичани да слязат от колите и да си купят още
Коментари Харесай

Спаси София призовава: купете си още днес карта за транспорта за 365 лв., да не финансираме агресията |

Столичани да слязат от колите и да си купят още през днешния ден годишни карти за градския превоз от 365 лв., прикани самостоятелният общински консултант от Спаси София Борис Бонев във фейсбук. 

Със прекъсването на доставките на газ и повишаването на горивата си припомняме, че България е изцяло енергийно подвластна. Всяка година над 6 милиарда лева от нашите пари изтичат на открито, а българските държавни управления и общини не вършат нищо, с цел да понижат отлива на милиарди в непознати страни, изясняват от неправителствената организация. 

Според Бонев " използването на градски превоз е win-win за всички: пътуваме за лев дневно, понижаваме комерсиалния недостиг на България, подобряваме екологията и градската среда. 

Той акцентира, че в този момент е времето да се маркират още бус ленти и да се слагат ограничители по трамвайните трасета, което " е евтина, бърза и лесна мярка с голям резултат ". Така градският превоз ще пътува доста по-бързо и ще е по-конкурентен от колите. А по този начин понижаваме милиардите, които харчим за горива, акцентира Бонев. 

Той предлага като мярка " незабавно да изградим най-малко главната вело инфраструктура, обещавана от години. Само безвредна и обвързвана веломрежа може да накара софиянци да изберат колелото. Така пестим пари, живеем крепко и оказваме помощ на екологията. Тази пролет е времето за стремително наваксване!, изяснява Борис Бонев. И добавя, че " всичко това няма да е елементарно, само че е безусловно належащо, в случай че не желаеме да останем постоянно подвластни и небогати! ". 



Не финансирай експанзията, Движи се друго!, приканват от Спаси София. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР