Столетници бяха ваксинирани с първа доза COVID-19 ваксина след като

...
Столетници бяха ваксинирани с първа доза COVID-19 ваксина след като
Коментари Харесай

Воля за живот: Баби на 109 и 105 г. пребориха COVID-19 и се ...

Столетници бяха имунизирани с първа доза COVID-19 ваксина откакто се възвърнаха сполучливо от смъртоносния вирус.

Бени Билиз, която е на 109 година, и Рахим Битер, на 105, са измежду искащите да получат две дози от имунизациите на Пфайзер-Бионтек. „ Минах през доста компликации и ви споделям: в случай че не желаете да минете и вие през това, направете си цялостна имунизация “, прикани Билиз, майка на 10 деца.

И двете дами живеят в югоизточната провинция Шърнак, която в миналото е била измежду местата с огромен брой случаи, а сега изостава по % на имунизация. Столетничките са измежду малцината късметлии, които макар напредналата си възраст съумяха да се възстановят безпроблемно. Билиз споделя, че е решила да си направи първата инжекция от боязън, че може да се болести още веднъж. Медицински екип неотдавна посети старата жена вкъщи, с цел да ѝ направи първата игла. „ Сякаш части от тялото ми падат от гърдите. Не мога да опиша болката, която претърпях. Децата и внуците ми се грижеха за мен у дома и най-после за благополучие се оправих “, споделя тя.

Мехмет Битер, внук на Рахим Битер, изясни, че баба му е страдала 20 дни в хватката на ковид. „ Тя беше слаба жена и след инфекцията проблемите със слуха и паметта ѝ се утежниха. Направи първата инжекция, откакто се излекува от Covid-19 и в този момент се усеща доста по-добре. Вярваме, че имунизациите в действителност ни пазят. Виждате, че работят даже за 105-годишна жена”, сподели той пред Анадолската Агенция.

Турция от тази седмица стартира да ползва трета бустерна доза за имунизираните над 60-годишна възраст.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР