Столетница си постави бустерна доза ваксина срещу COVID-19.Константинка Калайджиева е

...
Столетница си постави бустерна доза ваксина срещу COVID-19.Константинка Калайджиева е
Коментари Харесай

Столетницата Константинка Калайджиева си постави бустерна доза ваксина срещу COVID-19

Столетница си сложи бустерна доза ваксина против COVID-19.

Константинка Калайджиева е първата жена, шеф на Националната библиотека, а нейният брачен партньор – Владимир Калайджиев, е създател на ХЕИ и учредител на имунизацията в България – въвел наложителното имунизиране против полиемиелит и туберколоза.

Днес, в новия имунизационен център в столицата на ул. " Шипка " 23, се състоя събитие без аналог в Европа: столетница сложи своята трета, бустерна доза ваксина против коронавирус. Г-жа Калайджиева е уверена, че имунизацията на популацията е единственият метод за избавление от пандемията на новото време.

Тя е родена на 5 декември 1921 година в София, а през днешния ден продължава да написа и издава книги.
25 години е била шеф на Националната библиотека и видна фигура в интелектуалните среди на София. Ветеран от Втората международна война.

Днес с учудване си спомня диалозите със своя брачен партньор - основоположникът на ХЕИ и наложителната имунизация, доктор Владимир Калайджиев, съгласно който в 21 век ще пристигна нов вирус за човечеството, който хората ще назовават камшик и единственият метод да му се противопоставим, е имунизирането.

" Моят мъж стана шеф на института, когато беше на 30 години! И за 10 години България беше имунизирана от всички ваксини, които в Европа бяха проблематични. За този интервал България се избави от бичовете, които тогава бяха за хората ", споделя Константинка.

Българска национална телевизия: в случай че приемем, че коронавирус е новият камшик, за какво хората се опасяват от имунизацията, а не от бича?

Константинка Калайджиева: Това е забавното – тази особена логика на психиката, която човек не може да си изясни. Аз доста се удивлявам на тази нервност, която съществува в страната – дали да се имунизират, дали да не се имунизират и по този начин нататък – просто ми е чудно! Нямаме ли историческа памет?

С вярата да опази своето и здравето на околните си, госпожа Калайджиева направи своята бустерна доза в новия имунизационен център, който се намира на улица " Шипка " 23 в столицата. Входът е откъм улица „ Васил Априлов “ и в случай че отидете, с изключение на с усмивка, ще ви посрещнат с чяй от лимон и джинджифил.

Всички, които още не са имунизирани, само че желаят да го създадат, а имат въпроси – на място, с чаша топъл чай и в доброжелателна среда, могат да получат отговорите персонално от медицинските консултанти.

Работното време на имунизационния център е от 8.00 - 10.00 ч. и от 17.00 - 20.00 часа в работни дни, а през почивните – от 11.00 до 19.00 ч.

Автор: Мира Добрева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР