Стокообменът между България и Южна Корея възлиза на 128.5 млн.

...
Стокообменът между България и Южна Корея възлиза на 128.5 млн.
Коментари Харесай

На каква стойност възлиза търговията между България и Южна Корея?

Стокообменът сред България и Южна Корея възлиза на 128.5 млн. $ към края на първото полугодие на тази година. Външната търговия сред двете страни нараства с 21% по отношение на същия интервал на предходната година. Това уточни министърът на стопанската система Даниела Везиева по време на среща с Н. Пр. господин Ли Хо-шик, дипломат на Република Корея у нас, оповестяват от пресцентъра на икономическото ведомство.

По думите на Везиева, българският експорт за Южна Корея е скочил с 55% на годишна база до 51.7 млн. $ за първите шест месеца на 2021 година. Според нея, насърчаването на вложенията и търговията изисква по-усърдна работа. Двете страни са на едно мнение, че ще работят за усилване на икономическото съдействие, като разискаха опциите за увеличение на стокообмена, както и по – дейното партньорство в областта на IT технологиите.
 Българският експорт за Република Северна Македония скача с 46% Българският експорт за Република Северна Македония скача с 46%
Българският експорт за Република Северна Македония скача с цели 46% на годишна база, сочат данните на Националния статистически институт....

Н. Пр. Ли Хо-шик сподели от своя страна, че двете страни имат огромен капацитет за съдействие, макар сложния интервал, поради пандемията. Той показа и кандидатурата на корейския град Бусан за хазаин на ЕКСПО 2030.

Министър Везиева и посланикът на Република Корея разискаха още организирането и провеждането на идното Трето съвещание на Комитета за промишлено коопериране сред двете страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР