Стоките и услугите в са поскъпнали с над 4,7% през

...
Стоките и услугите в са поскъпнали с над 4,7% през
Коментари Харесай

Инфлацията в Канада достигна 18-годишен връх

Стоките и услугите в са поскъпнали с над 4,7% през октомври по отношение на година по-рано. Инфлацията, провокирана от внезапното повишаване на цените на бензина, скочи до 18-годишен връх, заяви националната статистика на Канада, представена от БГНЕС.

„ Инфлацията не е била толкоз висока в Канада, откогато Джей Ло беше отпред на класациите през 2003 година “, отбелязва икономистът на CIBC Ройс Мендес. Само за последната година цената на бензина е скочила с 41,7%. Недостигът на други енергийни източници като въглища и природен газ принуди огромните стопански системи да употребяват повече нефт за произвеждане на електрическа енергия и това способства за по-високите цени, изясни икономистът.
Две канадски провинции отстъпиха пред неимунизираните медици, с цел да ги задържат на работа
Страхувайки се от пагубните последствия за здравната система поради дефицита на медицински личен състав, управляващите в две канадски прови...

Цените на жилищата, пътническите транспорти и месото също се покачиха, до момента в който разноските по ипотечни заеми, автомобилни застраховки, телефонни услуги, пресни зеленчуци и компютърно съоръжение са намалели. Октомври беше седмият следващ месец, в който инфлацията надмина целевия диапазон, подложен от Националната банка на Канада за растеж от 1 до 3%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР