Стоки за близо 48 млн. лв. изнесоха българските производители чрез

...
Стоки за близо 48 млн. лв. изнесоха българските производители чрез
Коментари Харесай

Ръст от над 20% в износа за българските производители в мрежата на Lidl в годината на кризата |

Стоки за близо 48 млн. лева изнесоха българските производители посредством партньорството на Лидл България в европейската мрежа на веригата през предходната година. Въпреки рецесията, веригата съумя освен да резервира плануваните размери, само че и да усили износа с над 20% или 8 млн. лева повече по отношение на миналата 2019 година Цифрите са още по-отчетливи в подтекста на стопански провокации на световно равнище и са резултат от устойчивата поддръжка, която компанията обезпечава за българските си сътрудници.

През 2020 година 38 български производители изнасят 153 разнообразни продукта в 24 европейски страни. Италия и Испания са новите страни, в които влизат български артикули през 2020 година Впечатление прави, че при относително непрекъснат брой снабдители, наклонността е да се усилва броят артикули и страните, в които изнасят българските производители. Успехът се дължи на качествените артикули, професионализма на производителите и доверието, построено в европейската мрежа на Лидл България, за последните 9 години, в които веригата изнася български артикули.

Сред най-наложилите се и разпознаваеми български артикули мрежата на Lidl са пшеничният и ръжено-пшеничният самун, както и този със семена. Силно показани са и замразените баници на „ Белла България “. В изискванията на рецесията, от ден на ден семейства освен у нас тестват опцията да си подготвят бързо и вкусно сходни произведения у дома.

Сред нишовите и новаторски произведения, които пробиват в чужбина, са оризовият чипс и оризовите произведения, които Лидл България изнася съвсем в цяла Източна Европа. Суровите барчета на „ Смарт органик “ също са желан артикул в доста страни.

В самобитен шлагер пък се трансформират сушените плодове в шоколадова глазура на „ Виктория Нутс “ под личната марка Deluxe. За Коледа 18 страни от мрежата на Lidl включиха продукта в празничния си подбор. Реализираният оборот е в размер на 1,2 млн. лева единствено за предходната година. Подобна акция към този момент е планувана и за Великден.

Сред огромните пробиви на непознатите пазари е и този на „ Тандем Попово “ с премиално говеждото месо от породата Black Angus и аржентинско пасищно – бургери и стекове. Само за интервала юли-декември 2020 година компанията съумява да осъществя експорт на стойност близо 4 млн. лева в Румъния, Унгария, Словакия и Гърция.

И сега Лидл България продължава в партньорство с доставчиците си да създава нови качествени артикули, които има вяра, че ще се трансфорат в различим и обичан подбор на клиентите във от ден на ден страни от мрежата на Lidl.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР