Стоки за 47,9 млн. лв. са изнесли български производители, благодарение

...
Стоки за 47,9 млн. лв. са изнесли български производители, благодарение
Коментари Харесай

Износ за близо 48 млн. лв. на български производители с подкрепата на Лидл България |

Стоки за 47,9 млн. лева са изнесли български производители, с помощта на Лидл България, в европейската мрежа на веригата през 2020 година Въпреки годината на рецесията, Лидл България съумя освен да резервира плануваните размери, само че и да означи над 20% растеж на износа или 8 млн. повече по отношение на миналата 2019 година Цифрите, които са още по-отчетливи в изискванията на стопански провокации на световно равнище, ясно демонстрират устойчивата поддръжка и действителните благоприятни условия за експорт, които веригата към този момент 9 години обезпечава за своите български сътрудници.

„ Отговорното партньорство си личи най-добре в условия на рецесия. През сложната 2020 година отбелязахме растеж от 20% в осъществения оборот на износа на артикули от български производители в европейската мрежа на Lidl. Това стана допустимо, с помощта на устойчивата ни политика да поддържаме и промотираме българските производители в нашата европейска комерсиална мрежа. Това дълготрайно партньорство разрешава на нашите снабдители да модернизират и усъвършенстват производството си, тъй че да са конкурентни на европейските пазари. Цифрите са изрично доказателство за взаимния ни триумф, който устоява провокациите на времето и основава нови благоприятни условия за развиване “, показа Милена Драгийска-Денчева, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

38 български производители са изнесли 153 разнообразни продукта през 2020 година в 24 европейски страни, което демонстрира наклонност както за увеличение на броя на изнасяните продукти – над 30 повече, по отношение на 2019 година, по този начин и на броя на страните, в които се изнася. Италия и Испания са новите страни, в които влизат български артикули през 2020 година Показателен е и типа на продуктите, които пробиват на тези високо конкурентни пазари – това са новаторски продукти като чипс от кафяв ориз и сушени плодове в шоколадова глазура в Испания и био вафли от кафяв ориз в Италия.

Румъния резервира първото си място в топ 5 на страните, в които българските производители изнасят – над 40% от износа и над 19 млн. лева оборот. Гърция измества Германия от второто място с 9,6 млн. лева, а осъществените артикули в Германия са на стойност близо 5 млн. лева Сърбия влиза на четвърто място като пазар за български артикули през 2020 с 3,6 млн. лева, а Унгария си резервира петата позиция в топ класацията с 2,3 млн. лева

Сред най-изнасяните български артикули са разнообразни типове самун, сурови барчета, олио, бутер тесто и други Своеобразен пробив в европейската мрежа на Lidl прави дългогодишният сътрудник на веригата „ Тандем Попово “ с новите си артикули – премиално говеждо месо от породата Black Angus и аржентинско пасищно – бургери и стекове. Само за интервала юли-декември 2020 година е осъществен експорт на стойност близо 4 млн. лева на общо 4 пазара - Румъния, Унгария, Словакия и Гърция.

Пример за сполучлив първокачествен роден артикул са и сушените плодове в шоколадова глазура на „ Виктория Нутс “, осъществили оборот от 1,2 млн. лева в 18 европейски страни като част от предложенията на веригата за Коледа под личната марка Deluxe.

Възможностите са експорт, които българските производители получават, с помощта на партньорството си с Лидл България, разкриват ясно резултата, който компанията стабилно оказва върху българската стопанска система. Според данните от „ Ефектът Lidl ” единствено за 2019 година българските производители са осъществили оборот от близо 390 млн. лева през българската и интернационалната мрежа на Lidl като тези числа нарастват с всяка минала година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР