Стоки, изработени от хора с увреждания, могат да бъдат разгледани

...
Стоки, изработени от хора с увреждания, могат да бъдат разгледани
Коментари Харесай

Изложение на стоки, изработени от хора с увреждания

Стоки, направени от хора с увреждания, могат да бъдат прегледани идващите два дни на особено ревю в столицата. Над 100 обществени предприятия се включиха в самодейността. Тя е част от седмия Европейски конгрес по обществено предприемачество.


Преди 12 години Васил бил строител, само че се разболял. Откакто е прикрепен към инвалидната количка, трансформирал изцяло живота си. Започнал да прави фигури от дърво. Вече има двама служащия и мечтае за 3D принтер.
Васил Желев - притежател на обществено дружество: Правя си плановете самичък, изчисленията самичък и с това съумявам. Тази стока я има към този момент в Испания, в Германия, в Америка я има, във Франция.
Животът на Сиана също се трансформирал ненадейно. Бързо взела решението да направи компания, в която да работят най-вече хора с увреждания като нея. Но трябвало да се учи по какъв начин да работи с тях в придвижване.
Сиана Кисьова - притежател на обществено дружество, гр. Хасково: Различно е отношението към тези хора, не можеш да изискваш от тях единствено желязна дисциплинираност и работа, тъй като против теб стоят по-различни хора.
Социалното предприемачество цели да улесни достъпа до претовареност за хората с увреждания. Въпреки че е високо квалифицирана, Дария е работила най-вече в профилирани предприятия.
Дария Ганчева - специалист стратегии и планове в профилирано предприятия: Истината е, че огромна част от лицата със зрителни увреждания в действителност не са в заетостта, те са безработни.
Да трансформират настройките като показват качествена продукция - за седма година хората с увреждания демонстрират, че могат да бъдат сполучливи и си коства да бъдат подкрепени.

Трудно е с търсенето на работа и доста мъчно се трансформират настройките на обществото на работодателите.
Сиана Кисьова - притежател на обществено дружество, гр. Хасково: Хубаво е страната да знае защо става въпрос, някакси оставаме незнайни за обществото, кои сме ние, какво можем да създадем.
Постепенно се усъвършенствах и върша хубави неща, които се търсят на пазара имам хрумвания да развъртвам този бизнес, това въпреки всичко е изкуство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР