Стоите ли зад бюрото, ненавиждайки живота си? Горят ли очите

...
Стоите ли зад бюрото, ненавиждайки живота си? Горят ли очите
Коментари Харесай

3 причини да не сменяте работното си място тази година

Стоите ли зад бюрото, ненавиждайки живота си? Горят ли очите ви от вторачване в задания, които не желаете да вършите? Чувствате ли се изтощени и безжизнени? Приличате ли повече на „ тъмно, повехнало растение ”, в сравнение с „ жизнен бизнес експерт ”?

За жал, това ви чака в далечното бъдеще. Защо? От боязън. Да, повече от всичко, страхът ни сковава на едно място. Звучат ли ви познати тези 3 аргументи?

1. Искате да напуснете работа, само че се боите от смяната и незнайното

Страхът е много лицемерен. Били ли сте в миналото към дете, което е нарушило режима си? Може би е стояло будно до късно или пък е било измежду нови хора. И… стартира да плаче, да дивее и въобще да се държи като истински дявол?

Нещата се трансформират ужасяващо бързо (къде изчезна сладкото, усмихнато малко създание?) и единственото, което сигурно знаете е, че това оглушително пищене ще ви подлуди. Същото се случва и с възрастните, просто те съумяват да го прикриват. Но в реалност, множеството от нас си имат някакъв режим. Чувстваме се удобно в познатата среда; не желаеме да я напуснем, тъй като смяната би породила у нас усеща на дискомфорт, отмалялост и чист смут. Затова оправдаваме оставането на работно място, което не харесваме; тъй като е по-малко плашещо от новостите и, за бога, не можем без режима си! И по този начин минават години… И се чудите за какво сте толкоз нещастни. Но освен страхът от смяната е проблем. Друг значим фактор са:

2. Парите

Наречете ги както си желаете – „ златни окови ”, „ прилична заплата ”, „ заплащане на сметките ”. Парите постоянно ни държат на едно място. Защо? Защото задоволят всичките ни първоначални потребности – покрив, храна, облекла (и шоколад). И когато си намерите работа, която да заплаща сметките, е мъчно да се откажете от нея, без значение какъв брой сте нещастни.

Оправдавате обстоятелството, че се прибирате изтощени и криви вкъщи, тъй като би трябвало да плащате наема. Оправдавате харченето на пари (за грим, пътувания, обувки и коли), тъй като то ви прави щастливи. А на работното място сте толкоз нещастни, че решавате, че тези нелепости са ви нужни, с цел да компенсират страданието ви, и продължавате да харчите. А харченето ви държи на тази работа. И се намирате в обаян кръг. Много хора нямат други възможности поради неналичието на работни места. Но повечето от нас имат повече благоприятни условия, в сравнение с си мислят. И въпреки всичко, страхът от това, да се сбогуваме с познатия си метод на живот, ни пречи да проучим останалите благоприятни условия. И по този начин тъпчем на едно място. Но най-големият провинен е:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР