Стоимен Врагов, известен още като Белязания, е автоизмамник №1, доставящ

...
Стоимен Врагов, известен още като Белязания, е автоизмамник №1, доставящ
Коментари Харесай

Защо МВР си затваря очите пред схемите на автоизмамника Стоимен Врагов – Белязания?



Стоимен Врагов, прочут още като Белязания, е автоизмамник №1, доставящ коли за гангстерите от подземния свят, разбра Разкрития!

Авотапашът  върти схеми с коли на ръба на закона, че и оттатък него. Въпреки че от години е на мушката на проверяващите , до момента гангстерът все съумява да се измъкне .

Затова пък една огромна част от колите с немски регистрационни табели, карани в България, са доставени на клиенти с негово ходатайство.

Запознати споделят, че множеството лихвари, наркобарони, сводници, а също и така наречен ДДС-източвачите  се движат с коли, които Белязания  внесъл от чужбина при доста преференциални условия.

Някои от редовите му клиенти обаче са се грубо опарили, като освен това схемата на измамата не свети с автентичност.

Мераклиите за първокласна кола броят не по-малко от 100 000 лв., като чакат Врагов да им я внесе от чужбина. Според осведомени за въпросният господин работят и медиатори – комисионери, които му набират заможни клиенти, като дават пред тях гаранции, че всичко ще бъде наред с доставката.

Клиентите дават камарата пари на юнашко доверие – без да си усложняват живота с документи, само че по този начин и не дочакват скъпата си облага. И тъй като всичко е скрепено единствено с джука сделка, излъганите не могат да си върнат парите, само че не могат и да заведат дело против Стоимен Врагов.

Как да потвърдят, че са му дали пари за кола, освен това спестени от Данък добавена стойност машинация ?

От схемите на търговеца си патят освен купувачите, само че и страната, тъй като единствено дребна част от продажбите на колите, импорт най-много от Германия, минават през банки. Всичко друго е без документи, заплаща се кеш, пестят се големи налози, настояват чудесно осведомени с финансовите интервенции.

Един взор в Търговския указател, да вземем за пример, демонстрира, че компаниите на предприемача или са в разпродажба, или са трансферирани към този момент на други лица. Основната му компания, която съгласно осведомени, е в бизнеса с колите  – „ Техарт ” даже регистрира загуби за над 2,5 млн. лв. в последния си оповестен доклад.

Преди време Врагов изплува от анонимността си около банкрута на „ Хипо Алпе-Адрия лизинг България ”. Твърди се, че той имал принос за потъването на минимум 10 милиона лв. в българския клон на австрийската компания.

И тук схемата му не е нова – вземал на лизинг скъпи коли и ги препродавал сякаш за по-малка сума. Така били изтъргувани над 200 автомобила. Оказва се обаче, че в един миг Стоимен Врагов  или спра да внася парите в „ Хипо ”, или подвига сумата на вноските, а  до момента в който трае разправията му с клиентите, компанията блокира сметките на купувача.

Нищо, че той постоянно правил отчисления за автомобила. Накрая колите излизат безусловно „ златни ” за притежателите си, които ги заплащат двойно и тройно от това, което им е заречен Врагов.

На собствен ред той пък влага парите от колите в строителство и лихварство, като и там работи с компании на други лица.

Все отново поради многото излъгани и най-много поради неплатеното Данък добавена стойност при продажбата на коли преди време от тези схеми е заинтригувано и Министерство на вътрешните работи. Стига се до обиски на офиси на Врагов и на подставените му лица.

Говори се, че стартира следствие против него, плъзва и  слухът, че въпросният господин е „ ухо ” на всякакви офицери в Министерство на вътрешните работи. Има обаче и версия, че с изключение на с информация, той се е подсигурявал и с пари пред авторитетни ченгета, с цел да не го закачат.

Иначе въпросният автотърговец, споделят, обичал да показва разкош. Баща му Лука Врагов преди време бил значима съчка в „ Балкантурист ” и Стоимен от дребен бил доста гален и придирчив.

Сега пък се изживявал като позамогнала се мутри в стила на 90-те години. Движел се с бронирани коли и въоръжена защита, а кортежът му препускал с висока скорост по столичните улици.

Самият той живеел в квартала на богатите – „ Делта Хил ”, където е комшия на Слави Трифонов и куп наши новобогаташи, като източниците ни са безапелационни, въпреки че Белязания мъчно би потвърдил легални приходи за първокласния си обичай.

Във компаниите му прави усещане, че непроменяемо се появява някой си Мартин Алампиоски, обозначен като македонски жител. С негова помощ, споделят, Врагов внася скъпи коли – мерцедеси, поршета, бантлита, беемвета през Германия и Франция. Разбира се, освен това с сполучливо заобиколен Данък добавена стойност.

Сред автотърговците, свързани с Врагов стана ясно, че е обвързван и Николай Дракополов – Ники Лудия. Преди година той беше убит от палач, неоткрит и до момента, маскиран като клошар, на светофара на „ Симеоновско шосе ”.

По подигравка близо до автокъщата на Дракополов на Околовръстния път приживе внасял коли от чужбина дружно със Стоимен Врагов и Божидар Йовчевски. 

В един миг обаче връзките им се изострили и Дракополов се готвел да стане предпазен очевидец против някогашните си сътрудници, като проговори за далаверите и схемите към ДДС-то. Да подчертаем, че това е единствено една от версиите за убийството му, като тя по този начин и не е доказана.

Стана ясно още, че в автокъщата на Дракополов са били вложени пари и на Васил Божков, а част от облагата била превъртана през лихварски бизнес. Чуха се и любопитни версии за импорт на опиати около колите.
Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР