Стоим зад Делян Пеевски, защото това е принципна позиция на

...
Стоим зад Делян Пеевски, защото това е принципна позиция на
Коментари Харесай

Илхан Кючук: ДПС стои зад Пеевски

" Стоим зад Делян Пеевски, тъй като това е кардинална позиция на Движение за права и свободи, тя не се отнася единствено за него, а за всеки един член на придвижването, до момента в който се потвърди неговата непорочност. Ние не смъкваме доверието си, просто тъй като някой желае да го свалим или тъй като споделя, че е прав, трябват доказателства и учредения ".

Това сподели евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк в четвъртък пред бТВ, откакто преди ден Пеевски изненадващо се появи в ДАНС. Преди това данъчните и КПКОНПИ оповестиха, че стартират инспекции поради информацията, че името му попада в " Досиетата Пандора ". Българският сътрудник в интернационалното журналистическо следствие за следствие Bird.bg заяви, че името на Пеевски попада в описите. Той е обвързван с 3 офшорни компании, за които няма диря в подадените от него имуществени заявления.

Сега Кючюк разгласи, че от Движение за права и свободи нямат мотив за терзания, свързани с досиетата " Пандора " и съществуването на името на Пеевски в тях. " Когато беше привикан в ДАНС, той отиде и даде свидетелски показания. Доколкото разбрах, той е заявил това, което е трябвало да заявява по закон ", сподели евродепутатът.

Кючюк повтори тезата на Пеевски, че " офанзивите против него идват от " кръга " Капитал ".

По думите на евродепутата е " прекомерно евентуално " Движение за права и свободи да издигне публично собствен претендент за президент, като това ще стане ясно в околните няколко дни. Партията към този момент се записва за присъединяване в президентския избор, само че го е правила и преди и до момента не е издигала претендент. Сега обаче упованията са да има партийна номинация за държавен глава. Срокът за регистрация на претендентите за президент и вицепрезидент в ЦИК е 12 октомври.

" Що се отнася до дейностите на Румен Радев – ние имахме роля в избирането му, тъй като смятахме, че той би трябвало да бъде " другият президент ". За страдание нашата констатация е, че Радев се провали в напъните си да сплоти нацията, да събере целия капитал на България, с цел да върви страната ни напред с ясни цели ", сподели още Кючюк.

Евродепутатът уточни, че делегация на европейската партия АЛДЕ ще прави наблюдаване на изборите за президент и за Народното събрание, които ще се проведат на 14 ноември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР