Стоежът на Алепу е с две разрешения - такова чудо

...
Стоежът на Алепу е с две разрешения - такова чудо
Коментари Харесай

Алепу с 2 разрешения. Комитова: Такова чудо няма

Стоежът на Алепу е с две позволения - такова знамение няма в моята процедура . Това съобщи за скандалния план районният министър арх. Виолета Комитова в ефира на Българска национална телевизия.

Проектът за градеж на Алепу е един образец за безредица в строителството. Въпросът е концептуален - той е огледален на страната, сподели Комитова.

Характерното за Алепу е, че там има две подпорни стени - едната подпира хълма на Свети Тома, а другата - пътя към шофьорския плаж . Но едната е построена обикновено като подпорната стена, а друга като клетъчна конструкция, която всички споделят, че наподобява на хотел. Точно тук идва измамата - в градежа се намират три асансьора за хотелската част, а е пуснат в осъществяване като подпорна стена, изясни Комитова.
 Казусът с
Казусът с " подпорния хотел " на Алепу още веднъж влиза в съда

Прокуратурата стачкува решението на РИОСВ-Бургас да не се изготвя Оценка на въздействието върху околната среда

Заварихме липса на планова подготвеност за някои от секторите на автомагистрала " Хемус ", осведоми министърът в отговор на въпрос дали ще бъде спазен оповестеният период за довеждане докрай на автомагистралата и добави, че, в случай че имаше такава и през днешния ден започват строително-монтажни работи, обектът може да бъде приключен в период.

Държавата е осигурила 5 милиарда лева за нови пътища и свлачища. Има строителни компании, които са построили потенциал в пътния бранш , има всички дадености. Защо не вършим страхотни пътища? Защото тези планове се случват в корупционна среда, вършат се отвън закона, с доста занижен надзор и най-после жителите са непрекъснато недоволни. Това е въпрос не на компаниите, които вземат участие в този развой. Това е въпрос на ръководството. Министърът задава тематиките по какъв начин ще се ръководи този бранш. Ако някой желае да го поправи, би трябвало да вземе този развой в ръцете си, разяснява арх. Виолета Комитова.
 Регионалният министър изумен от декларацията на строителите
Регионалният министър изумен от декларацията на строителите

От Министерство на регионалното развитие разясняват, че Комитова не е серпантина нито един градеж

Тя разяснява и свадите към активността на сдружението " Автомагистрали ".

Разбира се, че имаме доказателства за " Автомагистрали " - ние си направихме нашата инспекция по документи и изнесохме обстоятелствата, и в същия ден излезе отчетът на Сметната палата, установяващ, че са подценени публични поръчки, има централизация в избран брой компании, редица нарушавания, изясни министърът.

На въпрос дали страната може да си върне предплатените заплащания, тя съобщи: първо - аз не съм инспектор, второ - в страната има Национална агенция за приходите и други органи, които могат да открият нарушавания.

Аз съм доста огорчена, тъй като шефът на " Автомагистрали " господин Беличев не желае да напусне сдружението, тъй като счита, че е управлявал вярно и може би има планове да раздава още задатъци.
 ИПБ се усъмни в служебния кабинет поради пасивността към
ИПБ се усъмни в служебния кабинет поради пасивността към " Автомагистрали "

Институтът недоумява за какво не е оповестено, че АПИ ще си върне задатъците от сдружението

Ние вършим инспекции на място къде какво е изпълнено, тъй като имаме ангажимент да изплатим едни 600 милиона на компании, изпълнили плановете. Не бихме желали да ги разплатим, без да забележим какво е направено на място, акцентира арх. Комитова.

Нищо не сме спирали да строим, това е просто подстрекателство, което се нагнетява в обществото от хора, които се усещат застрашени, безапелационна е тя.

Прозрачност, правда и понижаване на корупцията - това са моите три целта, към които се придържам, сподели министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР