Stockholm Open, полуфиналиАлекс де Минор – Холгер Руне 6-4, 6-7(1),

...
Stockholm Open, полуфиналиАлекс де Минор – Холгер Руне 6-4, 6-7(1),
Коментари Харесай

Циципас и Руне достигнаха до финала в Стокхолм


Stockholm Open, полуфинали
Алекс де Минор – Холгер Руне 6-4, 6-7(1), 5-7
Стефанос Циципас – Емил Русувуори 6-2, 6-2


Стефанос Циципас против Холгер Руне – по този начин ще наподобява финалът на АТР 250 шампионата в Стокхолм. Във втория полуфинал гъркът нямаше особени проблеми против Емил Русувуори – 6-2, 6-2, с което остава непобеден на шампионата в шведската столица.

Поставеният под №1 проби пет пъти подаването на финландеца в първия мач посред им, в който имаше потребност от единствено 74 минути. Гъркът има седем победи в Стокхолм, където завоюва купата при единственото си предходно присъединяване през 2018-а.

„ Чудесен мач за мен, мисля, че играх доста добре. Бях доста съсредоточен, това бе един от мачовете, в които бях изцяло съсредоточен и съумях да покажа доста добър тенис през целия мач. Бях самоуверен, търсех ударите си и това проработи в моя изгода “, разяснява Циципас след успеха. До момента той не е изгубил сет в мачовете с Максим Креси, Майкъл Имер и Русувуори. „ Създадох някои положителни мемоари тук. 2018-а бе годината, в която доближих до първата си купа. “

Това е 56-а победа през сезона за гърка, който към този момент има и седем финала през тази година като по този индикатор изравнява международния №1 Карлос Алкарас.

Неделният край ще бъде опция за Циципас да се реваншира за загубата от Руне в четвъртия кръг на Ролан Гарос. Световният №5 показа, че вижда сходства сред себе си и датчанина.

„ И двамата сме бойци. Ще опитам да дам най-хубавото от себе си на корта. Холгер е човек, който се развива и се оправя добре в последно време. Играли сме доста един против различен, повече в тренировки, чакам с неспокойствие тази борба. “

В първия полуфинал Руне в профил Алекс де Минор след 4-6, 7-6(1), 7-5.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР